ALvarez Posted May 3, 2023 Report Share Posted May 3, 2023 Zainstalowałem Reactos na WirtuallBoxie i przy próbie instalacji czegokolwiek mam komunikat brak pamięci. Zadeklarowałem pamięć przydzielaną dynamicznie System podstawowy Fedora KDE 36. co robię żle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALvarez Posted May 5, 2023 Author Report Share Posted May 5, 2023 Fakt. Napisałem nieco ogólnie. Problem w tym, że na VirtualBox zainstalowałem na przydzielanej dynamicznie pamięci ReactOS (uczę sie VB), Próby instalacji dodatkowych aplikacji zwraca błąd - Brak Pamięci. Rozmiar aktualny pamięci wykorzystywanej przez ReactOS (dane z VB) jest 798,00MB, Uruchomiony ReactOS zwraca 955MB +105MB (dyski C+D). Brak pamięci przy próbie instalacji jest ok.15MB. Próbowałem różnych kombinacji nawet zwiększyłem rozmiar wirtualny do 10GB ale to nic nie dało. Gdzieś popełniam jakiś błąd, przypuszczam że jest to w konfiguracji VB ale nie jestem w stanie tego odkryć. Może ma ktoś ma jakiś pomysł. Przepraszam , przez zamieszanie napisałem coś w Statusie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@Jonshu Posted July 21, 2023 Report Share Posted July 21, 2023 cześć, chyba nikt z forum nie spotkał się z tym problemem, proszę daj znać czy udało Ci się dojść do rozwiązania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALvarez Posted September 22, 2023 Author Report Share Posted September 22, 2023 Cześć, Zdawało mi się że pisałem o rozwiązaniu tej sprawy. Dopiero teraz to zauważyłem. Może mi coś uciekło. Przepraszam, już wyjaśniam. Problem rozwiązałem przez powtórną instalację ReactOS od zera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted September 22, 2023 Report Share Posted September 22, 2023 Godzinę temu, ALvarez napisał: Problem rozwiązałem przez powtórną instalację ReactOS od zera. To rzeczywiście jest już prawie jak Windows. (o: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALvarez Posted September 22, 2023 Author Report Share Posted September 22, 2023 SeeM rozumiem ten sarkazm. Jednak podejrzewam że była to moja wina błędnej konfiguracji VirtualBox'a podczas tworzenia systemu ReactOS. Nie potrafiłem tego zrobić inaczej (czy było możliwe?) Dobrej nocy. ALvarez Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts