dexorik Posted May 6, 2023 Report Share Posted May 6, 2023 Witam, zastanawiam się jak mogę zwiększyć partycje fedory. Mam dużo wolnego miejsca bo zdecydowałem się na usunięcie partycji windowsa. Lecz nie mogę w gparted przydzielić tej reszty dysku. Fedora 38 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexorik Posted May 6, 2023 Author Report Share Posted May 6, 2023 Próbowałem również dokonać tego z live Gparted bo myślałem że się nie da przeprowadzić tej operacji na zamontowanej partycji, niestety efekt ten sam :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
@sunrise Posted May 6, 2023 Report Share Posted May 6, 2023 25 minut temu, dexorik napisał: Mam dużo wolnego miejsca bo zdecydowałem się na usunięcie partycji windowsa Przed jakimikolwiek zmianami wykonaj kopię danych! A to wolne miejsce to jest na /dev/nvme0n1p3 (Dane)? Jeżeli tak, to możesz dodać więcej miejsca wykonując polecenie btrfs device add -f /dev/nvme0n1p3 / Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexorik Posted May 6, 2023 Author Report Share Posted May 6, 2023 Nie mam pojęcia jak to zadziałało ale faktycznie mam teraz dostępny cały dysk <3 Dziękuje, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts