dexorik Posted May 6 Report Share Posted May 6 Witam, zastanawiam się jak mogę zwiększyć partycje fedory. Mam dużo wolnego miejsca bo zdecydowałem się na usunięcie partycji windowsa. Lecz nie mogę w gparted przydzielić tej reszty dysku. Fedora 38 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexorik Posted May 6 Author Report Share Posted May 6 Próbowałem również dokonać tego z live Gparted bo myślałem że się nie da przeprowadzić tej operacji na zamontowanej partycji, niestety efekt ten sam :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
@sunrise Posted May 6 Report Share Posted May 6 25 minut temu, dexorik napisał: Mam dużo wolnego miejsca bo zdecydowałem się na usunięcie partycji windowsa Przed jakimikolwiek zmianami wykonaj kopię danych! A to wolne miejsce to jest na /dev/nvme0n1p3 (Dane)? Jeżeli tak, to możesz dodać więcej miejsca wykonując polecenie btrfs device add -f /dev/nvme0n1p3 / Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexorik Posted May 6 Author Report Share Posted May 6 Nie mam pojęcia jak to zadziałało ale faktycznie mam teraz dostępny cały dysk <3 Dziękuje, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts