slabypingwin Napisano Styczeń 7 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7 Do przeskanowania kanałów naziemnej tv potrzebuję pakietu W-SCAN , Ale chyba nie ma go w repo ; Cytuj darek@nobara-pc:~$ w_scan -ft -c CZ -L > dvb.xspf bash: w_scan: nie odnaleziono polecenia... darek@nobara-pc:~$ sudo dnf install w_scan [sudo] hasło użytkownika darek: Updating and loading repositories: Repositories loaded. Failed to resolve the transaction: No match for argument: w_scan darek@nobara-pc:~$ sudo dnf install w-scan Updating and loading repositories: Repositories loaded. Failed to resolve the transaction: No match for argument: w-scan darek@nobara-pc:~$ Jak więc uzyskać listę kanałów do pliku dvb.xspf lub do pl;iku ''channels.conf '' ? Z góry dzięki za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Styczeń 7 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7 Wygląda, że jakiś czas temu pakiet w_scan został osierocony, bo już dawno nikt go nie rozwijał, więc musisz go sam z kompilować. Najlepiej nowszą wersję https://github.com/stefantalpalaru/w_scan2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Styczeń 7 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7 Dzięki Sunrise za poradę . Z podanego przez ciebie linku pobrałem , skompiulowałem i uruchomiłem program w_scan2 Mam już pliki dvb.xspf i channels.conf . Ale dziś doszłem do takiej rzeczy ; juruchamiam VLC , a potem ; otwórz - urządzenie przechwytywania . W nowym okienku wybieram DVB-T2 i po wpisaniu częstotliwości np 538000 khz - mux z tej częstotliwości działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi