zibi743 Napisano Kwiecień 21 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21 Witam. Muszę założyć nowy wątek ponieważ nie mogę ,,ciągnąć '' dalej wątku: Gdzie się podział użytkownik root. Pomogliście mi rozwiązać problem braku roota. Niestety pojawił się drugi: Zainstalowałem Fedorę 39, domyślne GUI to GNOME. Kiedyś przed instalacją F39 używałem KDE. Doinstalowałem więc go (KDE PLASMA). Przypadek czy nie ale w Delfinie nie mogę zamontować windowsowej partycji NTFS. Mimo podania prawdłowego hasła roota dostaję komunikat: Uwierzytelnianie nie powiodło się. W GNOME sytuacja jest identyczna. Przed instalacją KDE problemu nie było, normalnie mogłem montować partycje windowsowe. Jaka może być tego przyczyna? Sprawdzałem czy nie są zamontowane inne partycje ale nie były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Kwiecień 22 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22 5 godzin temu, zibi743 napisał: Mimo podania prawdłowego hasła roota dostaję komunikat: Uwierzytelnianie nie powiodło się. W GNOME sytuacja jest identyczna. Bo zapewne musisz podać hasło nie dla roota, ale dla zwykłego użytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Kwiecień 22 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22 OK sprawdzę. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Kwiecień 22 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22 17 godzin temu, sunrise napisał: Bo zapewne musisz podać hasło nie dla roota, ale dla zwykłego użytkownika. Miałeś rację;) Człowiek za bardzo przyzwyczaja się do roota...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi