Toni Napisano Czerwiec 27 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27 Cześć Od jakiegoś czasu Firefox sam pobiera mi jakieś puste pliki. Wygląda to tak, że uruchamiając jakąś kartę, wchodząc na już wcześniej otwartą nagle miga że pobrało jakiś plik - gdy klikam ikonę pobierania jest widoczny plik w pobrane zapisany. Zawsze usuwałem je ale teraz dołączam na forum. Trochę martwię się czy to nie jakiś wirus czy co. Zdarza się to nie za często ale od czasu do czasu. Plik nie che się załączyć na forum - niby pusty plik. Ikona pustego pliku no nazwie _5rHlFgb.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Czerwiec 27 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27 Włącz konsolę za pomocą F12, przejdź na zakładkę sieć, zmniejsz trochę co by nie przeszkadzało i poczekaj na plik. Będziesz mógł wyśledzić skąd się bierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Czerwiec 27 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27 W dniu 27.06.2024 o 19:43, SeeM napisał: Włącz konsolę za pomocą F12, przejdź na zakładkę sieć, zmniejsz trochę co by nie przeszkadzało i poczekaj na plik. Będziesz mógł wyśledzić skąd się bierze. Czy działanie konsoli obejmuje to co się dzieje w całym Firefoxie czy tylko kartę w której otwarta jest konsola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Czerwiec 30 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30 W dniu 27.06.2024 o 19:51, Toni napisał: Czy działanie konsoli obejmuje to co się dzieje w całym Firefoxie czy tylko kartę w której otwarta jest konsola? Każda karta w Firefoksie to osobne procesy i tak to musi być ze względów bezpieczeństwa. Nie wiem, czy jedna konsola może czytać wiele kart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Czerwiec 30 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30 6 godzin temu, SeeM napisał: Każda karta w Firefoksie to osobne procesy i tak to musi być ze względów bezpieczeństwa. Nie wiem, czy jedna konsola może czytać wiele kart. No to chyba mi się ten sposób nie przyda, bo wydaje mi się, że ściąganie rozpoczyna się w momencie kliknięcia jakieś karty. Nawet nie zdążę otworzyć konsoli przed "zdarzeniem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano Lipiec 2 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2 zobacz w ustawieniach FF w zakładce Aplikacje czy nie ma coś o html i ew. zaznacz dwie opcje o pytanie i zapisywanie plików (inne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Lipiec 5 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5 W dniu 2.07.2024 o 23:26, Radosław napisał: zobacz w ustawieniach FF w zakładce Aplikacje czy nie ma coś o html i ew. zaznacz dwie opcje o pytanie i zapisywanie plików (inne). O html? O co chodzi? Nie rozumiem skrótu myślowego. Mógłbyś napisać "dużymi literami" co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano Lipiec 5 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5 Zajrzyj do 'Ustawienia' FF i tu pomyliłem zakładka: 'Ogólne', a tam akapit: 'Aplikacja' i dalej jak wyżej. Zobacz czy masz coś o 'html' w polu 'Aplikacje'. I dodaj ptaszki przy: "Pytaj, gdzie zapisać każdy plik" oraz "Co Firefox ma robić z innymi plikami?" -> zaznacz "Pytaj, ....". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Lipiec 8 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8 W dniu 5.07.2024 o 19:35, Radosław napisał: Zajrzyj do 'Ustawienia' FF i tu pomyliłem zakładka: 'Ogólne', a tam akapit: 'Aplikacja' i dalej jak wyżej. Zobacz czy masz coś o 'html' w polu 'Aplikacje'. I dodaj ptaszki przy: "Pytaj, gdzie zapisać każdy plik" oraz "Co Firefox ma robić z innymi plikami?" -> zaznacz "Pytaj, ....". Dziękuję za dokładne wytłumaczenie. Chciałbym tylko dopytać o ten html. Czy masz na myśli ten obszar w którym mam sprawdzić czy jest pozycja mająca w nazwie html? Chodzi ci o ten obszar którego zrzut ekranu zamieściłem tu niżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano Lipiec 8 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8 Tak. Ale widać, że nic tam nie ma o html. Zobacz jeszcze w: about:config. Wpisz może "download" i zaznacz: "Wyświetlaj tylko zmodyfikowane preferencje"? Ja mam tak. Całkiem świeża instalacja. 127.0.2 64bit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi