ADAM00 Posted September 8 Report Share Posted September 8 Witam. Może juz ktos instalował EnvyControl i dziła u niego program moze dac wskazówki jak to poprawnie wszytko wykonac? Bede wdzieczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Protonit Posted September 15 Report Share Posted September 15 Ale co ty chcesz tu konfigurować? Pytam, bo na pierwszy rzut oka wszystko wydaje się być ok. Może się nie znam / nie zrozumiałem pytania. Ten program służy do zmiany trybów graficznych, i jak widać działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADAM00 Posted September 24 Author Report Share Posted September 24 W dniu 15.09.2024 o 18:50, Protonit napisał: Ale co ty chcesz tu konfigurować? Pytam, bo na pierwszy rzut oka wszystko wydaje się być ok. To jest zrobiony screen ze strony EnvyControli u mnie tego nie ma na Fedorze w laptopie. Fakt ze mam wyciągniętą z laptopa karte dedykowaną nvidia Quadro 3000M ale siedzi jeszcze zintegrowana Intel HD 3000. Moze, aby pokazała sie opcja wyboru "pierszy screnn" w laptopie musza byc dwie karty graficzne. Robiłem chyba tak : A. Instalowanie pakietu envycontrol? sudo dnf install envycontrol B. Przełaczenie/włączenie trybu graficznego np. sudo envycontrol -s integrated Jak sprawdzić EnvyControli ze jest poprawnie zainstalowany ? sudo dnf history Link to comment Share on other sites More sharing options...
@sunrise Posted September 28 Report Share Posted September 28 W dniu 24.09.2024 o 13:37, ADAM00 napisał: To jest zrobiony screen ze strony EnvyControli u mnie tego nie ma na Fedorze w laptopie. Bo musisz sam zainstalować odpowiednie rozszerzenie, tak jak jest napisane na stronie https://github.com/bayasdev/envycontrol#-guis W dniu 24.09.2024 o 13:37, ADAM00 napisał: Fakt ze mam wyciągniętą z laptopa karte dedykowaną nvidia Quadro 3000M ale siedzi jeszcze zintegrowana Intel HD 3000 Jeżeli masz tylko tylko jedną kartę, to raczej bez sensu jest używanie EnvyControl. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts