Fedoras Napisano wczoraj o 03:48 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 03:48 https://www.ciemnastrona.com.pl/2025/04/22/koniec-windows-10-rok-linuksa.html I zaproszenie: "Dzień dobry! Mam nadzieję, że nie nadużyję uprzejmości ISOCu przesyłając poniższą informację: Serdecznie zapraszam do wspólnego świętowania czterdziestolecia pracy Free Software Foundation na rzecz wolności użytkowników programów komputerowych. Lokalne uroczystości w Warszawie odbędą się 29 maja w godzinach 18:00-21:00 w Bibliotece Uniwersytetu Warszawskiego (sala 256). Wstęp wolny, wymagana rejestracja uczestników przy wejściu na teren Biblioteki. Rejestracja rozpocznie się o godz. 17:30. Podczas wydarzenia poznacie czym jest wolne oprogramowanie oraz w jaki sposób Free Software Foundation promuje i broni wolności użytkowników już od czterdziestu lat. Zaczniemy od quizu z udziałem publiczności, po którym odbędzie się panel dyskusyjny na temat wolności w obszarze aplikacji uczenia maszynowego. Następnie obejrzymy krótki spektakl teatru improwizowanego Spoko Moment zainspirowany tematyką wieczoru. Panel prowadzony będzie przez Krzysztofa Siewicza (licensing and compliance manager, FSF) a dyskutować będą (w języku angielskim): * Free Software Foundation Europe * Jakub Szprot, Platforma Otwartej Nauki, ICM Uniwersytetu Warszawskiego * Katarzyna Szymielewicz, Fundacja Panoptykon * Anna Fajfer, Fundacja Reszka * Radosław Czajka, Fundacja Wolne Lektury Przewidujemy też czas na rozmowy i wzajemne poznawanie się w nieformalnej atmosferze. Liczę na tłumny udział! Zachęcam do jak najszerszego rozpropagowania tej informacji. Pozdrawiam, Krzysztof Siewicz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano wczoraj o 11:45 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 11:45 Ładnie ładnie. Dawno nie byłem na żadnym LUG-u, którego sam nie organizowałem. (-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi