SeeM Napisano Czerwiec 7 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7 Próbowałem uruchomić wirtualkę z RHEL10 na starym złomiku Dell r710 i się nie da. Zdaje się, że potrzebuje flag CPU, których to po prostu nie ma - https://www.reddit.com/r/redhat/comments/1bxmxuq/rhel_10_will_drop_some_older_intel_cpus/ . Mogą to być między innymi "avx", ponieważ na starym serwerze ich nie ma. Za to na Dell r730 instalator uruchamia się poprawnie oraz wykrywa PERC-a i wszystkie dyski. Koniec z kombinowania ze sterownikami do LSI z dodatkowych ISO. Zajęło im to kilka lat, ale zrobione i działa. Fedora 42 to śmiga na obydwu tak po prostu. (-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Czerwiec 7 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7 RHEL 10 wymaga architektury x86-64-v3, na starszym sprzęcie możesz użyć AlmaLinux 10 dll v2 dodatkowo Alma ma sporo usuniętych z RHEL10 starszych sterowników. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi