luksky Napisano Styczeń 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 koledzy, koleżanki..... W dniu moich urodzin tj dziś, podpinam aparat celem zczytania fotek do USB i nic, ani w MNT ani w MEDIA nie ma go w FC2 działało identycznie jak w systemie firmy TFU! a tutaj nie mam nic. ZAgłębiłem sie w mana od mnt i prawdę powiedziawszy wiele mi sie nie wyjaśniło pod berecikiem. Jakaś podpowiedź? ew. kupno samogłoski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Styczeń 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 Wszystkiego najlepszego!!! Nie wiem czy Ci to pomoże, ale ja czytam zdjątka z mojego HP przez gThumb ("zaimportuj zdjecia"), w w FC3 standartowo nazywa sie on Photo Tool i jest w grupie Grafika.... Generalnie FC nie widzi go (HP) jako USB storage device i jedynie ta opcja importu działa (tak mam zresztą ustawiony i aparat /opcja "camera" a nie "usb drive"/ Pozdr i jeszcze raz All The Best! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Styczeń 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 a w profilu "luksky" masz napisane: urodziny - 28 grudnia. nie mataczysz nam tu przypadkiem troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Styczeń 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 Nie męcz gościa Pesto, od 28 grudnia mogło sie zdarzyć te parę dni luki, imprezka się "troszkie" przedłużyła.... - ale grunt ze zdjęcia są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Styczeń 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 ok. panimajem. w takim razie moje gratulacje luksky, jesteś o rok starszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Styczeń 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 (edytowane) zaraz spróbuję gThumb'a wg przepisu. A urodzinki mam 28 stycznia, zaraz zobacze profil, jak mozna to zmienię, widać musiał mi sie omsknąć wskazujący na scrollu jak wypełniałem formularz Dzięki za zyczenia nie działa nie wykrywa aparata (_wogóle_ → w ogóle) ORT, kurcze coraz mniej mnie ta Fedorcia 3 bawi. FC2 działało jak burza ze wszystkim a tutaj jakoś ciężko, ciężko..... Coraz bardziej zaczynam sie zastanawiać nad instalacją PLD albo Yopera faktycznie że w prosilu miałem nakaszanione. nie dośc że z miesiącem to jeszcze z rokiem Edytowane Styczeń 28, 2005 przez luksky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Styczeń 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 A próbowałeś wybrac według modelu w Photo tool? jaki aparat?, nie wiem, ale mój HP chodzi bez problemu pod FC, nawet jako USB drive, spróbuj w aparacie opcje jak ma byc widziany przez komputer.... (a pewnym systemie z oknami z równym numerem 2000 trzeba było driverów żeby był widziany jako aparat... ) pozdr, i sprawdź czy aparat wykrywa połaczenie z komputerem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Styczeń 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 Photo Tool ma model aparatu 318 i 320 wzwyz a ja mam 315, może dlatego nie widzi, trudno, nikt nie będzie się chlastał z tego powodu. zrobiłem tak jak wyczytałem na forum, najpierw cat /proc/partitions a potem z konsoli mount /dev/sdb1 /media/aparat i jest w katalogu media. Profilaktycznie dodałem linijke do FSTAB i jestem cholernie ciakwy co się stanie jak przeładuje system, ale póki co nie mogę bo na innym pulpicie APT wychodzi z siebie robiąc apt-get dist-upgrade jest 83% a ja mam SDI, także pójdę zaraz na tanksztele po hajniekena bo nie ma i akurat o 2 w nocy powinienem sie przekonać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Sony DSC-P93 i robie tak mount /dev/sda1 po tej komendzie mam w Media zdjatka pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Styczeń 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 i guzik, podpinam pendrive'a i aparat w te same porty a one mają tym razem adresy sdc, wczesniej było sda. Port USB ten sam cały czas. Robie się głupi powoli. Naprawdę nie ma sposobu aby wystarczyło podpięcie urządzenia do USB i ikona pojawiła sie na ekranie? Tak jak było w FC2??? Nie bawi mnie wpisywanie mount za każdym razem a przed tym sprawdzanie na jakim porcie akurat znajduje się urządzenie (cat /proc/partitions). W sumie kobita moja tez zczytuje fotki raz po raz także jeżeli sprawa tak wyglada jak wygląda to FC3 nie zagości u mnie na dłużej - dejcie pokój to paranoja aby wklepywać za każdym razem polecenie na jakim porcie jest aparat czy pendrive i potem go montować ręcznie jestem zdruzgotany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Jeśli masz GNOME, to wszystko powinno się ładnie montować po zaznaczeniu odpowiednich opcji w programie "gnome-volume-properties" (Aplikacje > Preferencje > Nośniki wymienne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Styczeń 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Jeśli masz GNOME, to wszystko powinno się ładnie montować po zaznaczeniu odpowiednich opcji w programie "gnome-volume-properties" (Aplikacje > Preferencje > Nośniki wymienne). mam GNOME i w nośnikach pozaznaczane dosłownie wszystko. Nie działa tak jak powinno, pozostaje mi sposób jak napisałem wcześniej ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi