kakiet Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 Witam:) Czy ktos moze ma konto na gmail i probowal skonfigurowac kmail do odbierania i wysylania poczty? Ja probuje ale mi nie wychodzi, dostaje komunikat: Wysyłanie nie powiodło się: Serwer nie zaakceptował adresu nadawcy Serwer odpowiedział: "5.5.4 Syntax error " Wiadomość pozostanie w folderze 'do wysłania' dopóki problem(np. błędny adres) nie zostanie rozwiązany lub jej stamtąd nie usuniesz. Zwróć uwagę, że inne wiadomości też nie będą wysłane, dopóki wiadomość ta jest w folderze 'do wysłania' O co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 a masz poprawne ustawione porty oraz SSL? bez tego nie ruszy. Tutaj masz poradnik, dla Thunderbirda co prawda, ale zorientujesz sie wedlug tego co i jak. W nazwie trzeba wpisac pelna nazwe konta, lacznie z @gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Marzec 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2005 to jednak bylo chyba cos z serwerem DZis wlaczylem i wszystko gra:) dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Grudzień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2007 No właśnie ja mam wszystkie opcje OK i mi nie pobiera poczty. Wyrzuca komunikat że nie ma żadnych maili ma serwerze. A są.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2007 a włączyłeś POP lub IMAP na Gmail? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Grudzień 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2007 a włączyłeś POP lub IMAP na Gmail? ustawiłem wszstko wg opisów pod thunderbird'a, i wszystkie opcje dostępne. Co dziwne łączy się, ale wysypuje że na skrzynce nie ma nic;-( (a jest)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2007 Chodziło mi nie po stronie klienta poczty, tylko po stronie Gmail. Dostęp POP/IMAP trzeba włączyć (polecam to drugie) inaczej będzie tak jak opisujesz, wszystko niby w porządku, żadnych błędów, ale brak jakichkolwiek wiadomości. ps. Sprawdź czy w innym np. thunderbird wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2007 ps. Sprawdź czy w innym np. thunderbird wszystko gra.W Thunderbird gra nawet przy niewłączonym POP/IMAP na Gmail Wiem, bo mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi