jestemjez Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 "error: kernel-sources cannot be found!" Na pewno masz poprawnie zinstalowane źródła? Pakiety automake i autoconf też są przydatne, ew. można nie uruchamiać skrypyu autgen.sh tylko standardowo: ./configure ./make ./make install Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 Wiem ze to fedora.pl a nie redhat.pl ale mam wlasnie problem z instalacja neo na redhacie 8.0 (kernel 2.4.18-14). Nie na temat, ale muszę napisać: wywal to z miejsca. RH 8 nie jest już wspierany i nawet na fedoralegacy.org nie ma do tego łatek. Nie ma sensu trzymać dziurawego systemu. Zainstaluj albo RH 9, albo Fedorę Core 3 (coś jak Red Hat Linux 12). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 1.Robicie dowiązanie do jajka: cd /usr/src/ ln -s linux-2.6.5-1.358/ linux 2.Ściągacie z CVS najnowsze sterowniki (z lina na którym jest net ) np.: cvs -d:pserver:[email protected]:/cvs/eagleusb co eagleusb 5.Sprawdzamy pliczki /etc/ppp/resolv.conf - ma tam być: nameserver 194.204.159.1 nameserver 194.204.152.34 w /etc powinno się znajdować dowiązanie do powyższego pliczku. Witam 1. Mam wpisac swoje jajo czy to ktore podane wyzej. 2. CVS - Rozumiem ze to sa sterowniki w moim przypadku to sa eagle-usb-2.1.1.tar 5. W etc jest dowiazanie ale zawartosci pliku do ktrego jest dowiazany niemoge zmienic. -- Czy mogbys powiedziec dlalczego niemoge tego zrobic albo jak. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piamoscom Napisano Marzec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 Witam wszystkich... Do wczoraj miałem podobny problem jak większość proszących o pomoc w zainstalowaniu neostrady na FC2 na modemie Sagem fast800 E2T. Próbowałem wielu sterowników na różnych odmianach (_linuxa_ → Linuksa) ORT i nic. W końcu zdecydowałem się na FC2 i do tego ściągnąłem sterownik z jakiejś francuskiej stronki z opisem instalacji. Wszystko okazało się banalnie proste. Plik sterownika nazywa się eagle-usb-2.0.0.tar.tar A to jest do tego opis: Classiquement l'installation est la suivante : Dans une fenetre terminal sous root (par su -), décompressez l'archive grâce a un tar jxvf eagle-usb-2.0.0.tar.bz2, se placer dans le répertoire par la commande cd eagle-usb-2.0.0 et taper : Trzeba przejśc do konsoli, rozpakować plik *.tar.tar i w tym katalogu w którym są rozpakowane pliki zapuścić po kolei poniższe instrukcje. tylko spokojnie i z uwagą i bez pośpiechu. ./configure make uninstall make clean make make install eagleconfig startadsl I co? i internet działa rewelacyjnie, startuje sam wraz z włączeniem systemu. potem zrestartowałem system i poszło od razu. Pozdrowienia dla cierpliwych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulysses Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 Wlasnie sciagam FC3 (na jajku 2.6.9) i potem ta neostrada:( no wlasnie w czy te stery(eagle itd.) tu opisywane beda dzialac na to Jadro? sa jakies nowe rzeczy do tej fedorki ktore trzeba sciagac? mam sagem-a 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 Wlasnie sciagam FC3 (na jajku 2.6.9) i potem ta neostrada:( no wlasnie w czy te stery(eagle itd.) tu opisywane beda dzialac na to Jadro? sa jakies nowe rzeczy do tej fedorki ktore trzeba sciagac? mam sagem-a 800 Tak, działają bez problemów na czystej FC3 z jajkiem 2.6.9. Nic nie musisz dodatkowo ściągać (oprócz samych driverów ). Instalacja i konfiguracja trwa ~ 5min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulysses Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 Dzieki.No to teraz cierpliwie czekam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor1992 Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 Jestem bardzo poczatkujacym uzytkownikiem Fedory. Wczesniej mialem Ubuntu i Neostrade, z tym, ze modem sagem. Od jakiegos czasu mam Livebox. Czy ktos moglby mi wytlumaczyc, jak mam zainstalowac na fedorze moj internet z Livebox??? Mozecie takze pisac na gg:2871175 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 Skonfigurować karte sieciową przez Admistracja->sieć wedle wskazówek z instrukcji TP. Wejść w przeglądarke i skonfigurować LiveBoxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike2620 Napisano Sierpień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2007 ---- łączenie tematów ---- od 3 dniu mam zainstalowana Fedora 7 a dokladnie 2.6.20-2925.9, probuje zainstalowac neostrade na sagem800 instaluje to ze sterownikow eagle-usb-2.3.2.tar.bz2 wykonuje polecenia: tar xjf eagle-usb-2.3.2 cd eage-usb-2.3.2 a na końcu dostaje komunikat: "Kernel-sources cannot be found" gdzie ten kernel-sources powinnien być ? i tyle udało mi sie nauczyc z (_linuxa_ → Linuksa) ORT :] Czytałem inne posty na forum ale ze jestem "używam" (_linuxa_ → Linuksa) ORT od 3 dni to nie kumam o co chodzi. Bardzo prosze o pomoc z instalacją neostrady. --------------------- Bardzo proszę mike2620 o przeczytanie regulaminu i m.in. przestrzeganie punktu II.2.a-d - WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2007 "Kernel-sources cannot be found"Jako root z konsoliyum install kernel-devel kernel-headers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi