andriusza1 Napisano Czerwiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2005 Witam, mam pytanko. Czy jest mozliwe w linuksie spakowac duzy plik ale w taki sposob zeby go naprzyklad podzielic automatycznie na dwie czesci np 100mb ustawiam pakuj 2x po 50mb cos jak w winrar lub zip w Windzie? Jesli jest taka mozliwosc to prosze mnie naprowadzic za pomocą jakiego programu> Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Czerwiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2005 Hm, niech zgadnę - tar (+ gzip lub bzip2)? man tar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2005 Sorki czytalem ale nie zaskoczylem mozesz mi podac parametry jak podzielic plik np na 2 czesci? Please Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Czerwiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2005 Witam. Ja do podziału używam: # split -b 50m plik_wejsciowy plik_wyjsciowy-prefix a następnie dopiero używam czegoś do kompresji ..... Łączenie "tak podzielonych" plików: # cat plik_1 plik_2 >> plik_all Pozdrawiam. Mam nadzieje, e coś z tego może się Tobie przydać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi