Jump to content

Jest Już Fedora Core 4

Kokos
 Share

Recommended Posts

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Byłaby super gdyby nie problemy z uruchomieniem X-ów ze sterami Nvidii :/

Czytałem o tym, to wina gcc 4.0 . Podobnie jest ze sterownikami ATI. Nie martw się, wiele osób już sobie poradziło, kilka dni po oficjalnym wydaniu zapewne będą już sterowniki na http://rpm.livna.org .

A tak z ciekawości... Poradziłeś sobie z tym?

Swoją Fedorkę pobierałem stąd : mirrors.xmission .

Jak pobierałem w sobotę wieczorem to udało mi się nawet wyciągnąć transwer 170 KB/s :D. Czekam teraz tylko na oficjalną premierę aby pobrać aktualizacje :).

A co do sterów to musiałem niestety wyłączyć "glx" w ustawieniach X-ów. Czekam narazie na inne rozwiązanie :)

Tylko qrde dzisiaj nie mogłem dostać nigdzie czystych płytek, kafejki pozamykane, Eh. Kupi sie jutro :D

Masz mizerne szanse, że już jutro wypalisz płytki... Zwykle po wydaniach Fedory z serwera można wyciągnąć 7-12KB... Zwykle mają ustawione dwa otwarte sloty... Czyli 30 godzin ściągania :)

No sciagac sie bedzie pewnie ze 3 dni. Ale plytki trzeba miec przed sciagnieciem :D

Zreszta czekalem tydzien dłużej wiec poczekaj jeszcze kilka dni jeśli trzeba :)

Czytałem o tym, to wina gcc 4.0

Chyba raczej wina źle napisanych sterowników, a nie GCC :P Kompilator z wersji na wersję coraz mniej pozwala na pisanie 'bałaganiarskiego' kodu.

Wie ktos moze czy jest juz "apt" dla Fedorki 4? jesli jest to please o linka cos nie moge znalezc

yum install apt

a teraz tak ma ktos moze adres torrenta nowej fedorki bo jak pobieralem stad ftp://ftp.rhein-zeitung.de/mirrors/fedora...C4-i386-DVD.iso

to pobralo mi 900mb i stoi :angry: w ogole to nie rozumiem bo niby od dzisiaj jest fedorka4 a serwery fedora projekt mają pozamykane foldery z 4 to co jest grane :?:

Tu są oficjalne torrenty - wprawdzie narazie nie ma FC4, ale warto poczekać, w końcu to tylko kilka godzin (w USA jest dopiero wpół do 10 - piszę to o 15.30 naszego czasu :D). :)

To ja juz to zasysać :)

UPDATE: Jak na razie nie jest tragicznie: od 60 do 120 kB/s.