Ponury Napisano Lipiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2005 Może ktoś gra w Hattricka i używa tego programu, mam problemy z jego odpaleniem, pisze że nie ma Javy, ale jest ona dobrze zainstalowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nilo Napisano Lipiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2005 Wpisz w HO.sh recznie sciezke. Znaczy zamiast JAVA='which java' daj tam JAVA=/katalog_z_java/bin/java Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Lipiec 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2005 #!/bin/bash # ^^^^^^^^^ if your installation of `bash' is elsewhere # enter its location here! # # Startscript fuer den Hattrickorganizer v0.21 (2005-05-19) # Settings # Enter HO!'s directory. Default is the current directory # #HODIR=. HODIR=/home/Kamil/hattrick/ho/ # Enter the default backup-directory. It will be created # in $HODIR/$DB/ if it doesn't exist. Default is `backup' # #BACKUPDIR=backup BACKUPDIR=backup # Enter the maximum amount of backups you do want to store. # Default is 5 # #MAX_BACKUPS=5 MAX_BACKUPS=5 # Where can I find java? # Default is just looking at $PATH # (remember option -j) #JAVA=`which java` JAVA=`/opt/jre1.5.0_04/bin/java` # # DO NOT EDIT ANY MORE UNTIL YOU KNOW WHAT YOU'RE DOING! # # required java version JAVAVERREQ=1.5.0 # database-directory: DATABASEDIR=db i nic :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2005 JAVA=`/opt/jre1.5.0_04/bin/java` <-- to yest na pewno prawidłowa ścieżka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nilo Napisano Lipiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2005 znaczy nadal twierdzi ze nie ma javy? no to wesolo.. sprawdz czy aby na pewno katalog sie zgadza, czy sa odpowiednie prawa, tak w ogole to o ile pamietam wymagania javy to bylo 1.4.1 wiec skad ci sie tam 1.5 wzielo (chodzi mi o moment z JAVAVERREQ)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Lipiec 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2005 $ /opt/jre1.5.0_04/bin/java hocoded.jar Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: hocoded/jar czyli coś nie tak z javą PS: sprawdzałem i na /usr/java/... i na /opt/... PS2: chyba czas się niemieckiego nauczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nilo Napisano Lipiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2005 sprobuj przez 'HO.sh -j sciezka_z_java' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Lipiec 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2005 Wielkie dzięki, poszło i śmiga. Polecam grę jak i programik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils Napisano Sierpień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2005 (edytowane) Witam, mam problem z tym programem, mianowicie uruchamia się ale nie mogę pobrać danych z serwera gry. Wyskakuje następujący błąd: "Połączenie z www.hattrick.org nie może być nawiązane. Error got empty HT server IP" Czy jest ktoś w stanie mi pomóc ?? Z góry dziękuję. Pozdrawiam PROBLEM ROZWIĄZANY Udało mi się dziś rozwiązać ten problem i przy okazji kilka innych. Wystarczyło wyłączyć SELINUX. Niestety przez to nie chodził mi HO, Azureus (nie łączył z trackerem) oraz sieć lokalna - mimo prawidłowo skonfigurowanej Samby widnowsowcy nie mogli przeglądać moich zasobów. Teraz działa wszystko pięknie. PS: FC4 to najlepsze distro z jakim miałem do tej pory do czynienia. Edytowane Sierpień 13, 2005 przez kamils Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrysiatko Napisano Maj 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2008 witam... mam problem z instalacja tego programu. po sciagnieciu pliku HO_1400.zip-winrar wchodze w plik ho.jar i wyskakuje mi taki komentarz: fatal DB ERROR. EXITING HO! You should restore db folder from backup or deleted folder . jak ktos wie oco w tym chodzi to z gory dziekuje za odpowiedz:) tylko prosze o dokladny opis co i jak zrobic bo komputerowiec ze mnie nie za dobry...(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Maj 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2008 Gdybyś przeczytał wątek byś wiedział że się odpala organizera za pomocą pliku HO.sh. Trzeba jednak go skonfigurować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrysiatko Napisano Czerwiec 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2008 Gdybyś przeczytał wątek byś wiedział że się odpala organizera za pomocą pliku HO.sh. Trzeba jednak go skonfigurować. watek przeczytalem ale wedlug tych wskazowek u mnie nie moge zmienic tego zapisu (poprostu nie wiem jak to zrobic najwyrazniej) : #JAVA=`which java` JAVA=`/opt/jre1.5.0_04/bin/java` dlatego prosilem o dokladne i proste wytlumaczenie jak to zrobic... tak wiec jesli nie sprawi to nikomu wiekszego klopotu to jeszcze raz prosilbym jak to zrobic..? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Czerwiec 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2008 Jesli chodzi o Java to wystarczy zrobić to według tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 2, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2008 W pliku HO.sh zmieniasz tylko ścieżkę do katalogu z HO, nic więcej, potem uprawnienia do wykonania pliku i /home/jakiś_user/jakiś_katalog/HO.sh to wszystko co musisz zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi