Skocz do zawartości

Kde Po Aktualizacji Zgłupiało

spyro

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zrobiłem sobie dzisiaj update systemu (głównie paczek KDE z 3.4.1 → 3.4.2) i się bardzo zdziwiłem, do tej pory miałem dobrze skonfigurowany desktop, a teraz mi KDE wlecze się jak żółw, panele mi poznikały (były na auto ukrywaniu, ale się w ogóle pokazać nie chciał) ale zrobiłem nowe konto poustawiałem wszystko tak jak trzeba zrobiłem restart kompa i dalej ten sam problem (poza tym spowolnieniem)

może wie ktoś jak to naprawić

• 3 weeks later...

Hej!

Panowie, u mnie problem jest odmienny: po updacie całego systemu (yumem), kde pozmnieniało ustawienia i...

1. Nie mogę zalogować się jako root - w żaden sposób (kdm). Jedynie na konsoli.

2. Przy ekranie powitalnym menegera logowania pojawia się komunikat, że nie może system znaleźć pliku motywu "Bluecurve" w /usr/share/apps/kdm/themes. O ile wiem, jest to motyw Gdm - jak zatem usunąć wpis (i w którym pliku), aby system nie szukał tego motywu.

3. W centrum sterowania nie mogę uruchomić pewnych funkcji pod rootem - po podaniu hasła Kde wraca do początkowego ustawienia jako user.

PS. Mam Fedorę 3!

Co radzicie?

Dzięki i pozdrawiam

PS. No to klapa całkowita. Aby rozwiązać problem doinstalowałem gdm i teraz już nic nie zrobię :( (_linuks_ ? Linux) ORT chce teraz motywu gdm (default), który (katalog z motywami) został usunięty wraz z wcześniejszą deinstalacją gdm. Ratujcie!!!! Jak uruchomić kompa w trybie konsoli, abym mógł wywalić gdm. Próbowałem kopiować i zmnieniać nazwy katalogów z tematami gdm z innych dystrybucji, ale nie pomogło :(

Edytowane przez Adalbertus

1. Nie mogę zalogować się jako root - w żaden sposób (kdm). Jedynie na konsoli.

I bardzo dobrze :] Konto roota nie służy do takich celów.

2. Przy ekranie powitalnym menegera logowania pojawia się komunikat, że nie może system znaleźć pliku motywu "Bluecurve" w /usr/share/apps/kdm/themes.

yum update kdebase

http://www.redhat.com/archives/fedora-anno...t/msg00102.html

Jak uruchomić kompa w trybie konsoli, abym mógł wywalić gdm.

http://www.fedorafaq.org/basics/#textonly (rozwiązanie wykorzystujące GRUBa)