spyro Napisano Lipiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2005 witam zrobiłem sobie dzisiaj update systemu (głównie paczek KDE z 3.4.1 → 3.4.2) i się bardzo zdziwiłem, do tej pory miałem dobrze skonfigurowany desktop, a teraz mi KDE wlecze się jak żółw, panele mi poznikały (były na auto ukrywaniu, ale się w ogóle pokazać nie chciał) ale zrobiłem nowe konto poustawiałem wszystko tak jak trzeba zrobiłem restart kompa i dalej ten sam problem (poza tym spowolnieniem) może wie ktoś jak to naprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Lipiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2005 Nie wiem ale bedziesz chyba miał problem , w takich sytuacjach u mnie to tylko " Paragon Drive Backup" ps: Jak ktoś ma KDE z http://apt.kde-redhat.org tak jak ja to radze poczekać na te nowe paczki , jest jako testing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Lipiec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2005 Z paczkami z tego repo są pewne problemy pod fedorą ... Używałem tego repo pod FC3 i w KDE nie działało sporo funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2005 ja to aktualizowałem yumem i chyba z repo extras ale nie jestem pewien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 Raczej z updates-released. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adalbertus Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 (edytowane) Hej! Panowie, u mnie problem jest odmienny: po updacie całego systemu (yumem), kde pozmnieniało ustawienia i... 1. Nie mogę zalogować się jako root - w żaden sposób (kdm). Jedynie na konsoli. 2. Przy ekranie powitalnym menegera logowania pojawia się komunikat, że nie może system znaleźć pliku motywu "Bluecurve" w /usr/share/apps/kdm/themes. O ile wiem, jest to motyw Gdm - jak zatem usunąć wpis (i w którym pliku), aby system nie szukał tego motywu. 3. W centrum sterowania nie mogę uruchomić pewnych funkcji pod rootem - po podaniu hasła Kde wraca do początkowego ustawienia jako user. PS. Mam Fedorę 3! Co radzicie? Dzięki i pozdrawiam PS. No to klapa całkowita. Aby rozwiązać problem doinstalowałem gdm i teraz już nic nie zrobię (_linuks_ ? Linux) ORT chce teraz motywu gdm (default), który (katalog z motywami) został usunięty wraz z wcześniejszą deinstalacją gdm. Ratujcie!!!! Jak uruchomić kompa w trybie konsoli, abym mógł wywalić gdm. Próbowałem kopiować i zmnieniać nazwy katalogów z tematami gdm z innych dystrybucji, ale nie pomogło Edytowane Sierpień 22, 2005 przez Adalbertus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 1. Nie mogę zalogować się jako root - w żaden sposób (kdm). Jedynie na konsoli. I bardzo dobrze :] Konto roota nie służy do takich celów. 2. Przy ekranie powitalnym menegera logowania pojawia się komunikat, że nie może system znaleźć pliku motywu "Bluecurve" w /usr/share/apps/kdm/themes. yum update kdebase http://www.redhat.com/archives/fedora-anno...t/msg00102.html Jak uruchomić kompa w trybie konsoli, abym mógł wywalić gdm. http://www.fedorafaq.org/basics/#textonly (rozwiązanie wykorzystujące GRUBa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi