Skocz do zawartości

Problem Z Totemem I Realplayer10

Crow

Rekomendowane odpowiedzi

Jak uruchamiam TOTEMa to dostaje taki komunikat:

"ALSA device "default" had an error."

a RealPlayera instalowałem z (_rpma_ → RPM-a) ORT no i się ładnie zainstalował tylko, że się wcale nie uruchamia,

czy ktoś może pomóc, z góry dziękuje.

:huh:

Teraz zassałem kaffeine i o totemie mogę zapomnieć :P

drobny OT:

tez tak macie ze Kaffeine nie pozwala wam odegrac filmu z zamontowanej partycji fat na innym dysku?

\"IPB

drazni mnie to i dlatego uzywam KPLAYERA. Wystarczajaco dobry, choc Kaffeine ma kilka fajnych funkcji.

Jest jakis sposob na obejscie tego "zabezpieczenia" nie-lokalnych plikow?

PS. Jeszcze jakas, zapomnialem teraz jaka, aplikacja KDE miala ten "ficzer", moze to sie gdzies ustawia w samym KDE?

Tak przy okazji , ten totem w fedorce to niewypał przynajmniej u mnie. Nie udało mi się go zmusić do odpalenia czegokolwiek.

Polecam "yum remove totem && yum install totem-xine" (wymaga skonfigurowanej livny) + kodeki od MPlayera w /usr/lib/win32. Odtwarza wszystko, napisy też (co odkryłem dopiero kilka dni temu :)).

• 2 weeks later...
Polecam "yum remove totem && yum install totem-xine" (wymaga skonfigurowanej livny) + kodeki od MPlayera w /usr/lib/win32. Odtwarza wszystko, napisy też (co odkryłem dopiero kilka dni temu :)).

Zrobilem tak samo i odbiera mi filmy. Jak mam zrobić, żeby móc zaladować napisy do divx'ów :?: nie mam takiej opcji.

a tak btw, na razie korzystam z media playera i nie mogę ustawić żeby wyświetlal polską czcionkę. próbowałem ustawiać rożne europeskie kodowania i klapa :(

• 3 weeks later...