Crow Napisano Sierpień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2005 Jak uruchamiam TOTEMa to dostaje taki komunikat: "ALSA device "default" had an error." a RealPlayera instalowałem z (_rpma_ → RPM-a) ORT no i się ładnie zainstalował tylko, że się wcale nie uruchamia, czy ktoś może pomóc, z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2005 Może poprosty coś alsy używa. killall -HUP alsa (możesz też podstawić xmms itp.) A reala odpal z konsoli, co dostaniesz. Ale pewnie też coś o alsie PS. Masz skonfigurowany dzwięk :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 Tak przy okazji , ten totem w fedorce to niewypał przynajmniej u mnie. Nie udało mi się go zmusić do odpalenia czegokolwiek. Teraz zassałem kaffeine i o totemie mogę zapomnieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 Teraz zassałem kaffeine i o totemie mogę zapomnieć drobny OT: tez tak macie ze Kaffeine nie pozwala wam odegrac filmu z zamontowanej partycji fat na innym dysku? drazni mnie to i dlatego uzywam KPLAYERA. Wystarczajaco dobry, choc Kaffeine ma kilka fajnych funkcji. Jest jakis sposob na obejscie tego "zabezpieczenia" nie-lokalnych plikow? PS. Jeszcze jakas, zapomnialem teraz jaka, aplikacja KDE miala ten "ficzer", moze to sie gdzies ustawia w samym KDE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 W katalogu domowym masz .xine/cdbcache. To odpowiada za dźwięk. Spróbuj w prametrach silnika kaffeine zmienic to .xine/cdbcache na podmontowana partycję. Sam tego nie robiłem bo wszystko co oglądam to tylko z płyty, więc to tylko przypuszczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 Tak przy okazji , ten totem w fedorce to niewypał przynajmniej u mnie. Nie udało mi się go zmusić do odpalenia czegokolwiek. Polecam "yum remove totem && yum install totem-xine" (wymaga skonfigurowanej livny) + kodeki od MPlayera w /usr/lib/win32. Odtwarza wszystko, napisy też (co odkryłem dopiero kilka dni temu ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 Potwierdzam, teraz śmiga:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 Polecam "yum remove totem && yum install totem-xine" (wymaga skonfigurowanej livny) + kodeki od MPlayera w /usr/lib/win32. Odtwarza wszystko, napisy też (co odkryłem dopiero kilka dni temu ). Zrobilem tak samo i odbiera mi filmy. Jak mam zrobić, żeby móc zaladować napisy do divx'ów :?: nie mam takiej opcji. a tak btw, na razie korzystam z media playera i nie mogę ustawić żeby wyświetlal polską czcionkę. próbowałem ustawiać rożne europeskie kodowania i klapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 Jak mam zrobić, żeby móc zaladować napisy do divx'ów :?: nie mam takiej opcji. W totemie? Zmień nazwe pliku z napisami na dokładnie tę samą, co ma plik z filmem (albo odwrotnie;)) Wtedy same się załadują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 Będę jeszcze wdzięczny za informację jak uzyskać w totemie i mplayerze polska czcionkę w napisach. Ustawiałem różne kodowania, nawet w akcie rozpaczy zaznaczyłem cp1250 windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 Ehh. W OSD iso8859-1, w Font cp1250. Było milion razy ... Tylko polską czcionke musisz mieć (hint: mplayerhq.hu) W totemie nie wiem, bo tam zawsze miałem polską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi