DAREK WL. Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 Dzis po raz którys z rzedu zainstalowałem CORE4 by dac jej szanse i znów tensam problem Gdy che ogladac magazyn ligówy na interii lub teledyski to jest tylko dzwiek, obrazu brak. Juz kilka osó napisało na tym forum posty o podobnej stresci ze wmv strumieniowe w necie nie chce sie odtwarzac Czy ktos sposrod tych którzy mieli ten sam problem znalazł juz moze rozwiazanie tego problemu, a moze kto z tych którzy nie maja pod tym wgledem problemów wie jaka jest przyczyna ze te filmiki na interii nie chca sie odtwarzac. Na LINNEX OS chodza bez problemu. Przed chwila próbowałem zainstalowac vlc player poprzez yuma i tyle mi wyszłoroot@localhost ~]# yum install videolan Setting up Install Process Setting up repositories updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 http://rpm.livna.org/fedora/4/i386/RPMS.st...ata/repomd.xml: [Errno 4] IOError: HTTP Error 404: Date: Sat, 20 Aug 2005 21:58:51 GMT Server: Apache/2.0.51 (Fedora) Content-Length: 324 Connection: close Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1 Trying other mirror. Cannot open/read repomd.xml file for repository: livna-stable failure: repodata/repomd.xml from livna-stable: [Errno 256] No more mirrors to try. [root@localhost ~]# a bnez repozytorium liva to wychodzi tak [root@localhost ~]# yum install vlc Setting up Install Process Setting up repositories updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 freshrpms 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments No Match for argument: vlc Nothing to do [root@localhost ~]# yum install videolan Setting up Install Process Setting up repositories updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 http://ftp.chg.ru/pub/Linux/fedora/core/4/...ata/repomd.xml: [Errno 4] IOError: HTTP Error 404: Date: Sat, 20 Aug 2005 22:01:30 GMT Server: Apache/1.3.29 (Unix) Transfer-Encoding: chunked Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1 Trying other mirror. base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 freshrpms 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments No Match for argument: videolan Nothing to do [root@localhost ~]# Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 Jest ci potrzebny MPlayer oraz mplayerplug-in. Co do kodeków to ściągnij je z netu, jeżeli będą miały inną nazwę niż win32 to ją zmień akurat na taką i przenieś je do /usr/lib Oba programy zainstaluj za pomocą yum-a, na forum są opisy. Przed instalacją programów kodeki muszą być w /usr/lib Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 ja używam odtwarzacza kaffeine oraz plugina kaffeine-mozilla i przegladarki firefox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 ja używam odtwarzacza kaffeine oraz plugina kaffeine-mozilla i przegladarki firefox Hmmm, zawsze myślałem że tylko MPlayer takie rzeczy łyka. Człowiek się całe życie uczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Sierpień 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2005 Kodeki rozpakowane tam gdzie trzeba mam. Mplayera i mplayerplugina tez zainstalowałem po kodekach i ciagle to samo; na teledyskach jest tylko dzwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2005 Kodeki rozpakowane tam gdzie trzeba mam. To na pewno te kodeki? I w przypadku MPlayera powinny być w "/usr/local/lib/codecs/" (jeśli nie zadziała spróbuj "/usr/lib/codecs/"), to inne playery (np. xine) wymagają w "/usr/lib/win32". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Sierpień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2005 Mam je w /usr/lib i wszystko chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Sierpień 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2005 Nie wiem ludzie kochane jak to jest ale nie mogac sobie poradzic z tymi mediami w CORE4 w południe zainstalowałem zamiast fedory MANDRIVELE2005 :lammer: W tym systemie mplayer jest od razu ale to nie jest istotne bo doinstalowanie go w fedorze to nic trudnego. Natomiast kodeki win32 sciagnałem w formie rpm-a z pbone.net i ZAINSTALOWAŁEM tak jak kazdego innego rpm-a Poprzez URPMI -odpowiednik yuma w fedorze zainstalowałem'mplayerplugin' i o dfziwo wszystko działa .Magazyn ligowy i teledyski na interii materiały medialne na neostrada.pl Jak to jest ze ta pogardzana przez bardziej zaawansowanych uzytkowników (_linuxa_ → Linuksa) ORT'mandarynka' okazała sie w tym przypadku lepsza od bardziej zaawansowanej fedory Kiedys z pół roku temu był na tym forum post w którym ktos napisał ze taka jest 'uroda' fedory ze sie cos robi wg przepisu a nie wychodzi Wczesniej próbowałem takiego samego sposobu na core4; zainstalowałem kodeki win32 z rpm-a i tez był taki sam rezultat;dzwiek jest obrazu brak w teledyskach i skrótach z ligi Na mandrivie jest jak trza na core4 nie chce byc czemu :shock: Zauwazyłem ze te kodeki instalowane z rpm-a utworzyły automatycznie nowy katalog win32 w /usr/lib czy jeszcze gdzies indziej potworzyły jakies skrypty to nie wiem Tym razem MANDRIVA góra nad CORE4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 Nie bardzo rozumiem dlaczego Ci nie chce chodzić. Ja mam kodeki w wersji all z tej strony rozpakowane do "usr/lib/win32, kaffeine, kaffeine-mozilla i wszystko działa. Musisz mieć coś nie tak skoro pozostałym działa a Tobie nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 A czy ktoś się orientuje, jak odpalić mplayerplugin w operze :?: ;> (strumienie mms:// otwiera mi totem, więc czy ktoś wie, jak/gdzie w preferencjach można dla tego strumienia go ustawić?) Do tego, jak odpalić wyżej wymienionego (mplayerplugin) w ff ? Bo mi chodzi tylko w zwykłej mozilli. Z pluginem kaffeine nie próbowałem narazie. I jeszcze. Oglądając teledysk macie go rozciągnięty w całej tej ramce (czy też tabelce) :?: Bo u mnie to wygląda tak → http://img211.imageshack.us/my.php?image=2...768scrot1fl.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Sierpień 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 Gdyby ktos z was przyjaciele mieszkał w czestochowie to bym chetnie zaprosił i bysmy doszli dlaczego nie ma obrazu na teledyskach i magazynie ligowym A moze to ze kodeki ropakowywac trzeba do katalogu /usr/lib/win32 z uprawnieniamiroota ma wpływ na późniejsza sytuacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 Do tego, jak odpalić wyżej wymienionego (mplayerplugin) w ff ? W katalogu plugins firefoxa musisz mieć mplayerplug-in.so . Przed chwila sprawdzałem , wystarczyło przekopiować ten plugin z firefoxa do mozilli i teledyski z interii mam na obu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Sierpień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2005 Miałem podobny kłopot, nawet kiedyś podczepiłem sie pod posta pt. "jakiego kokeka brakuje ?" . Ale ... potem ukazał się FEDORA FAQ. Zrobiłem yum`a jak tam jest, zainstalowałem mplayerplug-in, jak tam jest, kodeki jak tam jest i teledyski widzę, jak tam obiecali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Sierpień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2005 (edytowane) A czy ktoś się orientuje, jak odpalić mplayerplugin w operze :?: ;> (strumienie mms:// otwiera mi totem, więc czy ktoś wie, jak/gdzie w preferencjach można dla tego strumienia go ustawić?) Do tego, jak odpalić wyżej wymienionego (mplayerplugin) w ff ? Bo mi chodzi tylko w zwykłej mozilli. Z pluginem kaffeine nie próbowałem narazie. I jeszcze. Oglądając teledysk macie go rozciągnięty w całej tej ramce (czy też tabelce) :?: Bo u mnie to wygląda tak → http://img211.imageshack.us/my.php?image=2...768scrot1fl.png Ja skopiowałem pliki pluginu z katalogu mozilli do opery i działało (dla kaffeine,w mplayerplug-in nie działa ). @DAREK WL. - byłem 11.08 (pielgrzymka z Krakowa), mogłeś troche wcześniej pisać o Twoim problemie Edytowane Sierpień 27, 2005 przez Zuk87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Sierpień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2005 Nie wiem ludzie kochane jak to jest ale nie mogac sobie poradzic z tymi mediami w CORE4 w południe zainstalowałem zamiast fedory MANDRIVELE2005 prawdziwy duch walki. nie dzialaja kodeki to zmiena systemu troche jak nawyk z windowsa. przestal dzialac to format i nowa instalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi