yeti Napisano Wrzesień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2005 Mam taki problem że gdy korzystam z netu po przez domeny np. www.fedora.pl za żadne skarby mi się nie otworzy, a gdy wpisze ip danego serwera to nie ma żadnego problemu. W windowsie działa wszystko ok. Problem pojawił się przy próbuje aktualizacji systemu up2date w pewnym momencie system się zawiesił i klapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2005 Może poyumuj wszystkie paczki z "dns" w nazwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti Napisano Wrzesień 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2005 yum nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Wrzesień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2005 dopisz do pliku /etc/resolv.conf adresy dns serwerow od twojego dostawcy metu nameserver 111.111.111.111 nameserver 222.222.222.222 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti Napisano Wrzesień 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2005 dzięki działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostin_powell Napisano Wrzesień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2005 mam podobny problem tyle ze niektóre strony działaja a inne nie np. onet, wp, linuxnwes, linux.pl działają, ale juz np. fedora.pl, hacking.pl i wiele inny nie dzialają, żadne repo yuma też nie dziala. Przy stornach www pojawia sie komunikat "Nieznany serwer (...)" Jestem podłaczony do sieci lokalnej, ip uzyskuje przez DNS, w /etc/resolv.conf mam poprawnie wpisane DNSy, system FC4 kernel 2.6.12-1.1447_FC4. Pod windowsem nie ma takich problemów, wszystkie strony działają jakieś propozycje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2005 Jestem podłaczony do sieci lokalnej, ip uzyskuje przez DNS chciales chyba napisac przez DHCP, tak? w /etc/resolv.conf mam poprawnie wpisane DNSy jezeli uzywasz DHCP do uzyskania adresu IP wtedy w systemie plik /etc/resolv.conf jest generowany automatycznie przy starcie lub odnowieniu adresu przez skrypt dhclient-script sprawdz raczej czy moze nie masz jakos blednie skonfigurowanego firewalla, lub w przegladarce internetowej masz wpisana konfiguracje z proxy ewentualnie sprobuj uzyc pinga dla tych stron: ping hacking.pl potem wydaj: ping 72.21.41.186 i zobacz czy zadziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi