aragorn Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Jak sprwadzić w jakim odsiweżaniu pracuje aktualnie monitor??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Ja zawsze robiłem tak, że włączałem menu osd monitora i tam miałem wyświetlone m.in częstotliwości odświerzania, ale nie wiem czy to jest dobry sposób. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akrisr Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 klikasz w pasku środowisko --- > preferencje ---> rozdzielczość ekranu w gnome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 najszybciej jako root w terminalu xvidtune Odświeżanie będziesz miał takie jak w /etc/X11/xorg.conf ustawisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gpe Napisano Listopad 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2006 najszybciej jako root w terminalu xvidtune Odświeżanie będziesz miał takie jak w /etc/X11/xorg.conf ustawisz czyli ze tu np.: Section "Monitor" ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC: ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC: ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC: ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC: ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC: ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC: Identifier "Monitor0" VendorName "Monitor Vendor" ModelName "LG L1710B(Analog)" ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC: HorizSync 30.0 - 83.0 VertRefresh 56.0 - 70.0 Option "dpms" EndSection mam co zmienic, zeby bylo nie 70 Hz jak jest teraz ale 80-85, ktore w windzie wyciagam? bo przyznaje ze nie qumam, a oczy mnie juz bola pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2006 mam co zmienic, zeby bylo nie 70 Hz jak jest teraz ale 80-85, ktore w windzie wyciagam? bo przyznaje ze nie qumam, a oczy mnie juz bola Nie wiem czy to jeszcze działa, bo to przestarzałe, ale u mnie na FC5 chyba chodzi np.: SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1152x864_75" "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection ten kawałek "_75" ustawia mi 75Hz (czy kHz, nigdy nie pamiętam jakie to jednostki ) Czyli jak chcesz mieć 85 to np. Modes "1024x768_85" Pamiętaj zrobić backup pliku - jak się coś zwali, to w wejdź w runlevel 3 (init 3) i przywróć stary plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi