krzysio_w Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Część. Jestem początkującym użytkownikiem linuksa. W tym tygodniu zainstalowałem Fedorę 4. Będę starał się ją poznać. Ale jedna rzecz nie daje mi spokoju: Co oznacza określenie "fedora core"? Na stronie fedora.pl jest FAQ. Napisane jest tam co to jest ta Fedora i czym ona się róźni od systemu Red Hat. Jednak brakuje tam wytłumaczenia tej nazwy. W słowniku angielsko- polskim też nie mogłem tego znaleźć. Pomóżcie. Co oznacza nazwa "Fedora core"? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Było już Fedora to rodzaj kapelusza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 a Core - serce, rdzeń, jądro, podwalina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 a Core - serce, rdzeń, jądro, podwalina Ogryzek Nauczyłem się grając w Nethacka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Ogryzek fajne... Fedora Ogryzek tak wlasnie bede to tlumaczyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Może "obgryziony kapelusz"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoshi314 Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 hmm serce kapelusza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 Nie no to tylko taki żart Słowa "fedora" nie tłumaczy się jako "kapelusz", fedora jest rodzajem kapelusza, a to co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 [ciach]fedora jest rodzajem kapelusza z tego co poczytalem o kapeluszu typu fedora, to nosil go nie jaki Jones, Indiana Jones Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 Moze takie nawiazanie do odkrywcy, poszukiwacza (w tym wypadku rozwiazan) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 Dokładnie. Dobry Indiana (fedora) zawsze wygrywa ze złem (microsoft) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 Dokładnie. Dobry Indiana (fedora) zawsze wygrywa ze złem (microsoft) pozostawiajac z M$ ogryzek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 Heh, ale żeby być dokładnym, muszę napisać, że nazwa "Fedora" wzięła się z projektu o tej właśnie nazwie, który miał dostarczać paczek dla RHL, a ostatecznie... zresztą, co było potem już wiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi