simo Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Witam, właśnie zainstalowałem FC4. Do akutalizacji chcę używać (_apt'a_ → apta) ORT. Czy mógłby mi ktoś podać namiary na repozytoria Fedory ? Z góry dziękuję za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 czemu nie chcesz uzywac yuma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 w FC4 apt nie jets wsperany więc zapomnij. Musisz nauczyć się yuma. A zresztą yum jest przyjemniejszy w obsłudze od apta. Polecam lekturę wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simo Napisano Październik 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 No cóż kiedyś używałem (_apt'a_ → apta) ORT więc chciałem nadal go wykorzystywać ale skoro yum jest lepszy to jutro sobie go instalnę. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 A zresztą yum jest przyjemniejszy w obsłudze od apta. Kwestia gustu. Na FC3 jeszcze używałem go tylko do instalki nowych kerneli, a tak robiłem wszystko przez apta. Nigdy mi nie podchodził i pewnie tak zostanie Polecam lekturę wiki. Jakbyś tak znaleźć nie potrafił → http://wiki.stemar.com.pl/wiki/?n=Administracja.Yum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Październik 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2005 Kwila jak APT nie jest wspierany apt.sw.be wspiera, rpm.livna.org wspiera, ayo.freshrpms.net wspiera, apt-kde-redhat.org wspiera i tak bym mógł wyliczać, ja szukam do (_apt'a_ → apta) ORT repozytoria z najnowszym KDE mam narazie 3.4.2-1.2 i nie wiem czy to jest najnowsze dostepne w paczkach dla FC4, bo jak je instalowalem to musiałem troche paczek z yuma smignac troche z www.pbone.net i to tak nie porecznie jest jak by ktos miał jakies za***iste repo dp (_apt'a_ → apta) ORT FC4 prosze o wklejenie go tutaj !! Bo rozmowa o tym co lepsze czy yum czy apt jest daremna kazdy uzywa tego co lubi !! pozatym dag tez wspiera (_apt'a_ → apta) ORT wiec upraszam o nie kłamanie biednych userków serdecznie pozdrawiam ps. no i jak sie wylacza te sprawdzanie gramatyki bo jest denerwujace :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2005 Kwila jak APT nie jest wspierany apt.sw.be wspiera, rpm.livna.org wspiera, ayo.freshrpms.net wspiera, apt-kde-redhat.org wspiera i tak bym mógł wyliczać, Livna dla FC4 nie obsługuje, ale to tak na marginesie. Liczy się Extras (+ uzupełniająca Livna), reszta to repozytoria nieoficjalne, i nie ma sensu ich używać (m.in. dlatego, że nie mają tylu paczek co Extras ). Bo rozmowa o tym co lepsze czy yum czy apt jest daremna kazdy uzywa tego co lubi !! pozatym dag tez wspiera (_apt'a_ → apta) ORT wiec upraszam o nie kłamanie biednych userków Co ma do tego Dag? To nieoficjalne repo. A w Fedorze yum jest lepszy i koniec, nie ma się tu co kłócić, to fakt niezbity (gdzie masz w apcie multilib, czy apt jest rozwijany?...). ps. no i jak sie wylacza te sprawdzanie gramatyki bo jest denerwujace :/ Mowy nie ma, może dzięki temu nauczysz się poprawnej polszczyzny. :] I to jest ortografia, jakby to miało gramatykę sprawdzać, to by było w poście więcej "ORT-ów" niż twojego tekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Październik 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 Jak bym chcial pisac poprawnie to dawno bym pisał, ale mi sie nie chce proste i zwiezle, pozatym tak bez ognoków sie szybciej pisze. Co ty piszesz, luknij se tu http://rpm.livna.org/configuration.html o extras i updates tak zgodze sie, pozatym nie utrzymuja RSS dla fc4 :/, moze sie to zmieni :_) pozdro ps. badam własnie yumex fajna nakładka na yuma uzywa ktos jeszcze ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 No dobra, tu masz rację. Nie zmienia to jednak faktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi