lszk Napisano Październik 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2005 Co należy (i jak) wyłączyć, aby podczas uruchamiania kde nie załączał się jego zarządca okien (to coś odpowiedzialne za m. in. ikony oraz cały pulpit)? W gnome jest nim, o ile się nie myle nautilus. Jednak analogicznie konqueror w kde to to nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Październik 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2005 http://docs.kde.org/stable/pl/kdebase/userguide/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2005 zarządca okien (to coś odpowiedzialne za m. in. ikony oraz cały pulpit)? W gnome jest nim, o ile się nie myle nautilus. Zarządca (menedżer) okien - window manager - to w GNOME Metacity, i odpowiada tylko za okna. Nautilus natomiast jest menedżerem plików, i faktycznie to on "jest pulpitem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 Raven mniejsza z tym tak szczerze Udało mi się zrobić to, o co pytałem (big thx patpi). Odpowiedzialny za to wszystko jest kdesktop oraz jego plik w autostarcie (/usr/share/autostart/kdesktop.desktop u mnie). Wystarczyło wywalić ten plik (a raczej zmienić w nim linie Exec=kdesktop na Exec=rox -p Default → bo chciałem w jego miejscu roxa) i wszystko chodzi tak, jak chciałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi