tazzek Napisano Październik 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2005 Witam, mam nastepujacy problem. Programem fluxmenu wstawilem sobie ikony do menu w fluxboxie, jednak gdy biore update-menu to moj plik z menu zostaje zastapiony przez ten wygenerowany. Nie chce mi sie wpisywac po instalacji nowego programu go do menu. Ma ktos pomysł jak zachowac swoje menu a nastepnie dodawac tylko nowe programy poprzez update-menu nie niszczac programow wpisanych recznie? Z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Październik 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2005 Wystarczy ruszyć głową i przed update skopiować plik w bezpieczne miejsce, a następnie go nadpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tazzek Napisano Październik 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2005 tak tez robie Wyjasnie to na przykladzie: 1 Mam teraz menu z wlasnorecznie wpisanymi sciezkami do ikon, oraz z paroma wlasnorecznie dodanym programami na poczatku menu. 2.Gdy zrobie update-menu to powstaje nowe menu z nowymi programami lecz bez ikon i bez programow na poczatku Wiec mam do wyboru, albo miec od razu wpisane w menu wszystkie programy, ale bez ikon i bez tych programow co sam wpisalem, albo menu wlasne z ikonami i po kazdej instalacji nowego programu dopisywac recznie do pliku z menu. Sorki ze troche zakrecone, ale mniej wiecej chodzi o to zeby update-menu nie tworzylo nowego menu tylko dodawalo brakujace programy do mojego menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ophiel Napisano Kwiecień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2009 też mam z tym problem. jest coś takiego jak fluxbox-generate_menu, sprawdź fluxbox-generate_menu -h i nano ~/.fluxbox/menuconfig ale to i tak niedoskonałe rozwiązanie. tzn możesz podać ścieżkę do folderu z ikonami i powinny działać, ale nadal nie wiem dlaczego nie ma m.in. gmpc (i nie tylko) w tym wygenerowanym menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Kwiecień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2009 [OT] ophiel obrałeś sobie za punkt honoru napisanie posta w każdym temacie związanym z fluxboxem bez względu na to ile lat ma ten temat?? [/OT] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2009 [OT] (...) bez względu na to ile lat ma ten temat??Jakaś moda ostatnio na wykopaliska - ophiel postanowił raczej przejąć palmę pierwszenstwa w kategorii "Najstarszy wykopany post". Ktoś wykopał ostatnio sprzed 2,5 roku, ktoś inny sprzed ponad 3 lat (styczeń 2006). Sądzę, że ophiel z wynikiem 3,5 roku (październik 2005) jest zdecydowanym faworytem Swoją drogą ciekawe ile aktualizacji fluksa było przez ten czas? Czy naprawdę trzeba te wątki pozamykać? Ludzie! czy wyście się z rozumem minęli czy to tylko epidemia jakaś i trzeba przeczekać? W ramach kwarantanny wątek zamykam. [/OT] [EDIT] @ophiel - bez urazy. Nic osobistego. Uwaga raczej do wszystkich niż tylko do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi