Skocz do zawartości

Fluxbox + Menu + Ikony

tazzek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam nastepujacy problem. Programem fluxmenu wstawilem sobie ikony do menu w fluxboxie, jednak gdy biore update-menu to moj plik z menu zostaje zastapiony przez ten wygenerowany. Nie chce mi sie wpisywac po instalacji nowego programu go do menu. Ma ktos pomysł jak zachowac swoje menu a nastepnie dodawac tylko nowe programy poprzez update-menu nie niszczac programow wpisanych recznie? Z gory dzieki

tak tez robie :)

Wyjasnie to na przykladzie:

1 Mam teraz menu z wlasnorecznie wpisanymi sciezkami do ikon, oraz z paroma wlasnorecznie dodanym programami na poczatku menu.

2.Gdy zrobie update-menu to powstaje nowe menu z nowymi programami lecz bez ikon i bez programow na poczatku

Wiec mam do wyboru, albo miec od razu wpisane w menu wszystkie programy, ale bez ikon i bez tych programow co sam wpisalem, albo menu wlasne z ikonami i po kazdej instalacji nowego programu dopisywac recznie do pliku z menu.

Sorki ze troche zakrecone, ale mniej wiecej chodzi o to zeby update-menu nie tworzylo nowego menu tylko dodawalo brakujace programy do mojego menu

• 3 years later...

też mam z tym problem.

jest coś takiego jak fluxbox-generate_menu,

sprawdź

fluxbox-generate_menu -h

i

nano ~/.fluxbox/menuconfig

ale to i tak niedoskonałe rozwiązanie. tzn możesz podać ścieżkę do folderu z ikonami i powinny działać, ale nadal nie wiem dlaczego nie ma m.in. gmpc (i nie tylko) w tym wygenerowanym menu -_-

[OT]

(...) bez względu na to ile lat ma ten temat??
Jakaś moda ostatnio na wykopaliska - ophiel postanowił raczej przejąć palmę pierwszenstwa w kategorii "Najstarszy wykopany post". Ktoś wykopał ostatnio sprzed 2,5 roku, ktoś inny sprzed ponad 3 lat (styczeń 2006). Sądzę, że ophiel z wynikiem 3,5 roku (październik 2005) jest zdecydowanym faworytem :)

Swoją drogą ciekawe ile aktualizacji fluksa było przez ten czas? :rolleyes:

Czy naprawdę trzeba te wątki pozamykać? Ludzie! czy wyście się z rozumem minęli czy to tylko epidemia jakaś i trzeba przeczekać?

W ramach kwarantanny wątek zamykam.

[/OT]

[EDIT]

@ophiel - bez urazy. Nic osobistego. Uwaga raczej do wszystkich niż tylko do Ciebie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...