nczita Napisano Październik 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2005 Malutki problemik. Uaktualnilem Firefoxa do wersji 1.0.7 zainstalowalem język polski zgodnie z instrukcją na stronie www.firefox.pl/langpkg.html i działa ale tylko jak uruchomie go z okienka konsoli poleceniem : [nczita@~]$ firefox -UILocale pl-PL -contentLocale PL Jak zrobić aby firefox domyślnie uruchamiał się po polsku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2005 jak masz ikonke frefoxa na pulpicie/pasku zadan to wpisz to samo polecenie w jego wlasciwosciach (nie wiem gdzie w samym firefoxie sie to zmienia :] ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Październik 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 Skąd masz tego Firefoksa? Ja mam dystybucyjnego (również uaktualnionego do 1.0.7, a nawet trochę więcej) i na pewno nie wgrywałem żadnych pakietów językowych, a po polsku mam. yum install firefox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Październik 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 Może jak zainstalujesz Locale Switcher to Ci pomoze? Do pobrania Tutaj a opis działania TU pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 Zupełnie nie ma potrzeby tak kombinować, zaktualizowana paczka ma już wbudowane pakiety językowe. Jeśli zainstalowałeś Fx-a z firefox.pl, usuń go i zrób, jak ci _PaT radzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nczita Napisano Październik 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 No to spróbujmy Niestety deinstalacja i ponowna instalacja yum nic nie zmienila, moze oprocz tego ze stracilem zapamietane hasla i ustwienia Moze zapytac na forum firefoxa ? Na razie zostawiam tak jak jest, moze troche wprawy w poslugiwaniu sie Fedora tu pomoze Proste ze działa, serdeczne dzieki pit664 !!! Moze wiesz cos więcej o przydatnych rozszerzeniach do firefoxa ? Troche jestem zabiegany i ... co duzo mowic wole sie zapytac niz szukac po sieci Jeszcze raz dziekuje !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 ... moze oprocz tego ze stracilem zapamietane hasla i ustwienia Taki mały OT, gdy przechodziłem z FC3 na FC4 zachowałem katalog mozilla z /home/User i nic mi nie zginęło. Hasła, historia, wtyczki były na swoim miejscu. A tak wracając do tematu to trochę dziwne, chyba wszyscy mamy Firefoxa z płytek Fedory i jest już razem z nim polski lang. Może odinstaluj Firefoxa, yum remove firefox potem Środowisko--->Ustawienia Systemowe--->Dodaj/Usuń Aplikacje i zainstaluj go ponownie. Jak będzie po polsku, jak nie to będzie dziwne, zaktualizuj yum update Co do wtyczek, używam Flash Got, All-in-one Gestures, MiniT+, AdblockPlus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 To będzie wcale nie dziwne, bo paczki językowe pojawiły się dopiero w którejś aktualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 no to gadam głupoty pewnie dlatego że pierwsze co robię po instalacji to ustawienie neostrady a potem yum update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi