orzeszko Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 Czy komuś udało się odpalić bądź skompilować linuxową wersj.ę SubEdita - jsubedit? Ja na FC4 przeżywam fiasko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 (edytowane) A mógł byś zapodać linka, bo nie wiem czy to co znalazłem to jest dobre :/ Edytowane Listopad 21, 2005 przez ecik__ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Listopad 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2005 strumyk http://alfa.icis.pcz.pl/~subedit/polish/do...it0.1src.tar.gz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2005 Muszę przyznać, że nie jest to napisane jakoś bardzo profesjonalnie, ale trudno. Udało mi się po prostu zrobić, że się kompiluje, binarka zajmuje (jak na mój gust) znacznie za dużo i są problemy z polskimi znakami. Ale nad tym się zastanowię później. Masz tutaj plik patch, który poprawi Ci plik Makefile: *** a/Makefile 2002-02-19 23:57:12.000000000 +0100 --- b/Makefile 2005-11-22 18:59:14.000000000 +0100 *************** *** 2 **** ! CPP = g++ --- 2 ---- ! CPP = g++32 *************** *** 14,16 **** ! INC_DIR = /usr/include/qt ! LIB_DIR = /usr/lib/qt ! LIBS = -lqt --- 14,16 ---- ! INC_DIR = /usr/lib/qt-3.3/include ! LIB_DIR = /usr/lib/qt-3.3/lib ! LIBS = -lqt-mt W katalogu z programem utwórz plik np. o nazwie: zmiany.patch i daj mu powyższą zawartość a następnie zaaplikuj zmiany przy pomocy polecenia patch -p1 < zmiany.patch i już nie powinieneś mieć żadnych problemów ze zrobieniem make. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Listopad 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2005 [tomek@orzeszko jsubedit0.1src]$ patch -p1 < zmiany.patch patching file Makefile Hunk #1 FAILED at 2. Hunk #2 FAILED at 14. 2 out of 2 hunks FAILED -- saving rejects to file Makefile.rej Makefile.rej *************** *** 2 **** ! CPP = g++ --- 2 ---- ! CPP = g++32 *************** *** 14,16 **** ! INC_DIR = /usr/include/qt ! LIB_DIR = /usr/lib/qt ! LIBS = -lqt --- 14,16 ---- ! INC_DIR = /usr/lib/qt-3.3/include ! LIB_DIR = /usr/lib/qt-3.3/lib ! LIBS = -lqt-mt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2005 Tu się dzieje bardzo dziwna rzecz, ponieważ gdy zrobię sobie nowy plik, który wygląda identycznie jak ten z forum to działa bez problemu... a jak wkleję tekst z forum to nie działa :/ Trzeba będzie zrobić zmiany ręcznie: w drugiej linijce zamień: CPP = g++ na CPP = g++32 A później, począwszy od 14, zamieniasz: INC_DIR = /usr/include/qt LIB_DIR = /usr/lib/qt LIBS = -lqt na INC_DIR = /usr/lib/qt-3.3/include LIB_DIR = /usr/lib/qt-3.3/lib LIBS = -lqt-mt Spróbuję jeszcze dojść do tego czemu to nie działało :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Listopad 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2005 Polecam ksubeditor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Listopad 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2005 Działa jsubedit tylko nie wykonywałem patcha , tylko te zmiany od razu w Makefile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2005 Działa jsubedit tylko nie wykonywałem patcha , tylko te zmiany od razu w Makefile No ja właśnie nie wiem czemu ten patch nie działa :/ Jak sobie go zrobię normalnie na kompie, to jest dokładnie taki sam i działa. A jak wkleję z forum - to nie :/ Poza tym w programie jest parę błędów, np. w menu nie ma polskich liter. Nad tym jeszcze popracuję i potem umieszczę paczkę na mojej stronie domowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Listopad 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2005 Byłoby zajefajnie, bo SubEdita używałem na Windowsie głównie do "hurtowej" obsługi napisów do seriali specjalnie pod odtwarzacze stacjonarne... kwestia przyzwyczajenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2005 W moim poprzednim poście powinienem napisać, że spróbuję to zrobić, a nie zrobię... Bo coś ciężko mi to idzie, nie potrafię rozszyfrować co on robi z tymi kodowaniami (chodzi o interfejs). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Listopad 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2005 Trudno, ale dzięki za pomoc Trzeba będzie może uszczypnąć autora, ale... za free nie ma co wymagać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi