031186 Napisano Grudzień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2005 Za pomocą komendy yum isntall <nazwa_programu> instalowałem kadu bittorrent oraz pare innych prograów, ale po pomyślnej instalacji, gdy wpiszę w konsoli np. (po instalacji kadu) kadu nie znajduje nic ;] wtf? gdy wpiszę whereis kadu wyświetlami tylko "kadu: " nie ma nigdzie kadu!! Ponowne wpsianie yum install kadu nic nie daje bo program juz jest zaisntalowany więc nic nie robi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Grudzień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2005 A próbowałeś np. wyłączyć i włączyć jeszcze raz terminal? (bywało, że musiałem tak robić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
031186 Napisano Grudzień 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2005 nawet restart kompa robilem ;/ <glupek> libsndfiles nie mialem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2005 Wklep w konsoli polecenie yum install kadu oraz rpm -q kadu i wklej man co dokładnie wypisują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2005 libsndfiles nie mialemjak mogłeś nie mieć libsndfile? przecież to zależność kadu; coś kręcisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
031186 Napisano Grudzień 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2005 Normalnie nie mialem libsndfiles! Gdy odpalilem paczkę rpm z kadu klikajac na nią w trybie graficznym załadował mi pliki instalacyjne pomyślał i wyrzucil mi komunikat ze nie mam wymaganych libsndfiles... wpisałem w wyszukaj na tym forum te "libsndfiles" i znalazłem co trzeba zrobic... i zadziałało install libsndfiles a potem install kadu i działa inne programy tez teraz działają ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi