DAREK WL. Napisano Grudzień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 Gdy uruchomie skype to przy pierwszym połaczeniu jest okjavascript:emoticon('') ale juz przy nastepnym połaczeniu wyskakuje komunikat'problem z urzadzeniem dzwiekowym' Gdy wtedy zamkne skype sprawdze ustawienia kmix i uruchoomie z powrotem sytuacja wraca do normy ale tylko na 1 połaczenie a przy nastepnym znów jest ten sam komunikat o błedzie . Czy mozna cos na to zaradzic Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Grudzień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 WItam Jeśli masz SBlive! to chyba nie wiele sie zrobi bo ja mam to samo i nie spotkałem rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Grudzień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 wygląda to tak jak by po połączeniu skype nie zwalniał dostępu do karty dźwiękowej, przez co kolejne połączenie jest blokowane...ale co z tym zrobić to nie mam pojęcia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 a czy inne programy odtwarzają dźwięk po tym jak skype sie zablokuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Grudzień 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 Inne programy tez nie chca odtwarzac dzwieku po tym jak skype sie zablpkuje Kaffeine pokazuje komunikat ze zadne urzadzenie audio nie zostało uruchomione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 podobnie do mnie ale mi działało kaffeine a mi pomogło killall arts zrobiłem tak raz i działa cały czas a (_wogule_ → w ogóle) ORT to było kiedyś na forum tylko że z innym programem ale z SKypem też działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 spróbuj zrobić wg tego how-to tutaj wg. tego trzeba zmusić skype do używania alsa. może nie będzie blokował dostępu do karty, w tym wypadku jak to poustawiasz to nawet jak zablokuje inne programy będą miały dostęp do karty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tjed Napisano Styczeń 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2006 U mnie wystąpił ten sam problem, po jednej rozmowie nie mogę połączyć się ponownie: "problem z urządzeniem dźwiękowym". Ten sam problem co u @DAREK WL, jednak u Mnie progamy muzyczne dalej działają, np: amaroK. Używam zintegrowanej karty dzwiekowej na chipsecie REALTEK ALC 650 5.1. Próbowałem sposobu który podał @InIrudeBwoy ale to tez nie pomogło... hmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 U mnie dokładnie to samo, tylko że nie tylko nie można sie ponownie nigdzie połączyć i jeszcze na dodatek cały Gnome mi przestaje odpowiadać. Kończy się na "killall gnome-session" Cięzko jest korzystać ze Skype'a a zalerzy mi na nim... Skype mam jako paczke dla Fedory Core... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 proponuje odpalac w ten sposob artsdsp -m skype u mnie dziala bezproblemowo, pomaga rowniez zawieszenie demona arts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 Możesz jeszcze poszukać o skype_dsp_hijacker. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 Dopowiem tylko, ze problem nie pojawia sie, gdy osoba z która rozmawiamy pierwsza sie rozłącz . Wtedy jest gicio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sopel Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Też miałem rózne problemy z tym programem więc przerzuciłem się jakiś czas temu na iptanifon. podobają mi sie możliwości tego programu. spróbuj . Do zassania ze strony http://tanifon.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsm Napisano Styczeń 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2007 spróbuj zrobić wg tego how-to tutaj u mnie zadzialalo tylko charczy niemilosiernie ale za to mam dzwiek w kadu. dzieki sliczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi