Sanczo Napisano Styczeń 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 Sprawdziłem forum jeszcze z dokładnie takim wątkiem nikt nie wystąpił, wiedz "miło" mi to zrobić Mam zainstalowane stery z ATI.org w wersji fglrx_6_8_0-8.20.8-1.i386 (które zresztą same z siebie świetne działają) oraz x11-6.8.1-i486-3. Wszystko pięknie ale gdy dodaje Composite do xorg.conf dostaje: /var/log/X.org.log: (II) fglrx(0): UMM Bus area: 0xd0701000 (size=0x078ff000) (II) fglrx(0): UMM area: 0xd0701000 (size=0x078ff000) (II) fglrx(0): Composite extension enabled, disabling direct rendering (WW) fglrx(0): *********************************************** (WW) fglrx(0): * DRI initialization failed! * (WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) * (WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) * (WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available * (WW) fglrx(0): ********************************************* * (II) fglrx(0): FBADPhys: 0xd0000000 FBMappedSize: 0x08000000 (II) fglrx(0): FBMM initialized for area (0,0)-(1280,8191) (II) fglrx(0): FBMM auto alloc for area (0,0)-(1280,1024) (front color buffer - assumption) (**) fglrx(0): Option "BackingStore" (**) fglrx(0): Backing store enabled a glxinfo wypluwa: devil@oaza /~$ glxinfo name of display: :0.0 Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". display: :0 screen: 0 direct rendering: No server glx vendor string: SGI server glx version string: 1.2 server glx extensions: GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_EXT_import_context, GLX_OML_swap_method, GLX_SGI_make_current_read, GLX_SGIS_multisample, GLX_SGIX_fbconfig client glx vendor string: ATI client glx version string: 1.3 client glx extensions: GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_EXT_import_context, GLX_ARB_get_proc_address, GLX_ARB_multisample, GLX_ATI_pixel_format_float, GLX_ATI_render_texture GLX extensions: GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_EXT_import_context, GLX_ARB_multisample OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.1) OpenGL extensions: GL_ARB_imaging, GL_ARB_multitexture, GL_ARB_texture_border_clamp, GL_ARB_texture_cube_map, GL_ARB_texture_env_add, GL_ARB_texture_env_combine, GL_ARB_texture_env_dot3, GL_ARB_transpose_matrix, GL_EXT_abgr, GL_EXT_blend_color, GL_EXT_blend_minmax, GL_EXT_blend_subtract, GL_EXT_texture_env_add, GL_EXT_texture_env_combine, GL_EXT_texture_env_dot3, GL_EXT_texture_lod_bias ... Czy jest jakiś sposób ,żeby korzystać z Composite i z kolei cieszyć się direct rendering Composite działa ale kosztem dri Odpalając xcompmgr wyskakują mi jakieś dodatkowe okienka, okna są zamazane jakimiś kolorkami plamami, no chaos po prostu Co z tym dalej robić ps . znalazłem Link Ale nawet jeśli to rozwiązanie to nie wiem jak je wdrożyć w życie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 Jeśli dobrze pamiętam, TUTAJ perl miał ten sam problem, sprawdź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Styczeń 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 sorror Tak już tutaj zaglądałem. Perl korzystał ze sterów z livna, ja natomiast z ATI.org. Wygląda to nie mieć większej (może jakiejkolwiek) różnicy. Co prawda do tego czasu ATI nie wydało nowych, ale o temacie nie można zapominać (nie daje się zapomnieć). Być może link który podałem jest jakaś odpowiedzią na ten problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi