QuiQue Napisano Styczeń 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2006 chciałbym miec moją mathematicę pod linuksem, bo włąsnie wyrzuciłęm windowsa o kosza i nie chcę go na razie instalować. prosze o instrukcję dla super laika... ps. jak zmusić domyślnie zainstalowanego totema do obsługi przynajmniej częsci formatów?? bo rozumiem żę mplayer to jest cos poza miomi zdolnościami administracyjnymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2006 No pewnie najpierw ja musisz miec w wersji dla Linuksa. No a pozniej to raczej jest jakis instalator. W czym dokladnie jest problem?? Jesli chodzi o Totema to rozumiem ze chcesz powiazac pewne formaty z totem'em. Jesli tak to prawym klikasz na plik i otworz z.... I dlaczego niby mplayer jest poza Twoimi zdolnosciami. Pewnie nie masz GUI i nie wiesz co zrobic w konsoli... Jesli o to chodzi to doinstaluj sobie pakiet mplayer-gui... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2006 No i nie zapomnij o kodekach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucio Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 ja tam przerzucilem sie na maxime jezeli chodzi o obliczenia symboliczne, jest duzo uboższa od mathematici ale mi to wystarcza dotego jext na licencji GPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadron Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 Try Mathematica for Free Tu sobie sciagniesz traiala http://www.wolfram.com/products/mathematica/trial.cgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedzia Napisano Marzec 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2008 Czy ktos wie jak z : Re[Fourier[d, FourierParameters -> {1, -1}]] zrobic modul?? Z gory dziekuje za ospowiedz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qutrit Napisano Kwiecień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2008 Witam. Też wyrzuciłem windowsa do kosza i zainstalowałem f7. Wszystko fajnie działa jestem b.zadowolony, ale jako nowicjusz napotykam na coraz to nowe problemy które dzięki temu forum skutecznie rozwiązuję. Teraz mój problem polega na instalacji programu do obliczeń. Mianowicie chciałbym pakiet który zawiera pliki: *.nfo , *.bin , *.cue -wszystkie zajmują 540MB . Chciałem zainstolować (oczywiście jako root) na wzór instacji javy ale nie darady, niechce otworzyc w terminalu. Nie wiem czy ściągnąłem "zły" pakiet czy też nie umiem zainstalować. Jeśli ktoś wie jak sobie z tym poradzic to byłbym wdzięczny jakby napisał. ZMIENIONO - usówając nazwę programu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2008 To są chyba pliki obrazu. Ściągnąłeś ten program z torrentów? Jesteś pewny, że jest legalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qutrit Napisano Kwiecień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2008 Witam. Jeżeli są to obrazy to jak je rozpakować, zainstalować itd. ?? Czy nagrac te ewentualne obrazy na płytkę CD, tylko czy nero nagrywa obrazy z rozszerzeniem .bin ?? Co do legalności no coment, nie to jest problemem tego postu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2008 Legalność może i nie jest problemem, ale jakbyś się wykazał i przeczytał regulamin to byś wiedział, że piractwo jest tutaj niedopuszczalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qutrit Napisano Kwiecień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2008 Witam. A czy ja coś rozpowszechniam, udostępniam źródła czy co???. Napisałem jaki program chciałbym sobie zainstalowac a teraz dyskusja sprowadziła sie do legalności tegoż oprogramowania. Jeśli są urzytkownicy których kole w oczy nielegalne oprogramowanie (i sami posiadają wszystko legalne), więc napisze iż posiadam pakiet który zawiera 3 pliki o rozszerzeniach *.nfo *.bin *.cue i nie wiem jak zainstalować ten pakiet. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Kwiecień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2008 Myślisz że ktokolwiek na tym forum będzie pomagał zainstalować nielegalnie pobrany program, niezależnie od tego jak to napiszesz? No proszę Cię, nie to forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qutrit Napisano Kwiecień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2008 Witam. Czy teraz jedyną drogą aby dowiedzieć się jak zainstlować tego typu pakiet,(nie pisząc oczywiscie jego nazwy) jest napisanie nowego tematu ??? Czy w ogóle można dowiedzieć się na tym forum jak to zrobić, czy też jeżeli ktoś pisze że chce zainstalować taki pakiet (chodzi mi o typy tych plików) to od razu) jest domniemanie ze posiada nielegalne oprogramowanie ??? Pytam całkiem na serio, a nie żeby się kłócić. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Kwiecień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2008 Jeśli jest to legalne oprogramowanie to jak najbardziej taką pomoc otrzyma. Natomiast mathematica jest oprogramowaniem zamkniętym i płatnym, z czego prosty wniosek - śćiągając z netu plik obrazu na pewno nie masz tego programu legalnie. Nie lepiej by Ci było poszukać linuksowych odpowiedników tego oprogramowania, np Maxima czy NumExp ? Maxima jest dostępna w repozytoriach fedory. I jeszcze cytat z wiki Mathematika: Komercyjną konkurencją dla pakietu Mathematica jest Maple. W obrębie Wolnego Oprogramowania podobne funkcje oferuje program MAXIMA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi