InIrudeBwoy Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 CHciałbym usunąć bardzo denerwujący komunikat jaki mi się pojawia przy starcie systemu oraz przy restarcie sieci. Miałem wcześniej firestarter i usunąłem go poprzez yum (o ile dobrze pamięŧam, usunąłem go jakoś czy to rpm -e czy yum remove czy make uninstall). Teraz działa wsyzstko bez problemu oprócz tego komunikatu. Wyłączanie interfejsu wlan0: sh: /etc/firestarter/firestarter.sh: Nie ma takiego pliku ani katalogu [ OK ] Zatrzymywanie interfejsu sieciowego loopback: [ OK ] Podnoszenie interfejsu loopback: [ OK ] Podnoszenie interfejsu wlan0: Ustalanie informacji IP dla wlan0...sh: /etc/firestarter/firestarter.sh: Nie ma takiego pliku ani katalogu sh: /etc/firestarter/firestarter.sh: Nie ma takiego pliku ani katalogu zrobione. [ OK ] Przeszukałem wszystkie pliki z /etc/sysconfig/networking-scripts/ i albo tego tam nie ma albo to przeoczyłem, może szukam w złym miejscu. Może ktoś wie gdzie mogę to znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 Pokaż zawartość tego katalogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 . ifdown-ipsec ifup-eth ifup-routes .. ifdown-ipv6 ifup-ippp ifup-sit ifcfg-eth0 ifdown-isdn ifup-ipsec ifup-sl ifcfg-lo ifdown-post ifup-ipv6 ifup-wireless ifcfg-wlan0 ifdown-ppp ifup-ipx init.ipv6-global ifdown ifdown-sit ifup-isdn keys-wlan0 ifdown-aliases ifdown-sl ifup-plip network-functions ifdown-bnep ifup ifup-plusb network-functions-ipv6 ifdown-eth ifup-aliases ifup-post ifdown-ippp ifup-bnep ifup-ppp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smopi Napisano Styczeń 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 Wczoraj miałem dokładnie to samo! Problem rozwiązałem w sposób siłowy ale skuteczny Uruchom konsole, później: su - i uruchom Midnight Commandera. Wejdź do katalogu /etc wyszukaj wszystkie pliki które zawierają "firestarter.sh" (czyli szukasz plików z nazwą "*" zawierające "firestarter.sh"). Szukanie oczywiście musi być z podkatalogami. U mnie znalazł jeden plik z którego jest wywoływane to polecenie. Dalej nie muszę tłumaczyć co z tym zrobić... Niestety teraz nie pamiętam już gdzie ten plik siedział i jak się nazywał. Jak go znajdziesz to napisz na forum - może się innym przydać. Pozdrawiam, Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 Przeszukałem wszystkie pliki z /etc/sysconfig/networking-scripts/ A czy to nie siedzi przypadkiem w /etc/init.d ? Z czymś w rodzaju "firestarter" w nazwie? A sprawdzałeś serwisy? "chkconfig --list". Pewnie trzeba zrobić coś w rodzaju "chkconfig --del firestarter". Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 (edytowane) ok, mam to...dzięki smopi. pomogła rada okzało sie, że odwołanie nie siedziało w init.d (owszem tam jest skrypt startujący ale przy usuwaniu firestarter on też jest usuwany), chkconfig też nic, żaden ze skryptów do sieci tylko siedzi to w pliku /etc/dhclient-exit-hooks . nie wiem czy to jest jakiś bug tego programu czy może coś spaprałem podczas instalacji czy deinstalacji. nie ważne. jak ktoś będzie miał z tym problem to jak tylko użyje opcji szukaj;) to znajdzie Wyłączanie interfejsu wlan0: [ OK ] Zatrzymywanie interfejsu sieciowego loopback: [ OK ] Podnoszenie interfejsu loopback: [ OK ] Podnoszenie interfejsu wlan0: Ustalanie informacji IP dla wlan0... zrobione. [ OK ] Edytowane Styczeń 28, 2006 przez InIrudeBwoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi