milka Napisano Luty 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 w mojej F3 (chyba zreszta w kazdej) w Gnome w rogu na panelu jest data i jak na nia klikne to wyskakuje mi kalendarz.....podobno jest on polaczony z evolution- jak ustawiac to co chce zrobic na dany dzien-mam fedore od dzis i jestem zupelnie zielona i tak jeszcze z ciekawosci bo interesuje sie wiecznymi kalendarzami(to moje wariactwo ) jaki am zasieg ten kalendarz?? bo jak sie nim bawilam to lata zajechaly mi daleko......... jak ktos wie to bardzo prosze o odpowiedz pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 Po wpisaniu notatki w kalendarzu Evolution nic się nie wyświetla? Poza tym lepiej zainstaluj FC4, bo może w FC3 jeszcze nie ma evolution-data-servera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milka Napisano Luty 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 dzieki,jakos mi wyszlo..... a czy nikt nie wie nic o tym kalendarzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Luty 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 A da się w jakis sposób 'załadować' do tego kalendarza daty różnych świąt? Chodzi mi o jakiś gotowy szablon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Luty 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 Nie wiem co masz na myśli pisząc 'załadować' ale jest opcja importu z pliku lub starszych programów. Można także ustawić by zdarzenie powtarzał się co pewien okres czasu, czyli dla świąt ustawiasz rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Luty 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 Chodzi mi o taki bajer by w tym kalendarzu dostępnym po kliknięciu na zegarek były zaznaczone (np. czerwonym kolorem) święta (dobrze by było jakby gdzieś było napisane jakie). Czy jest taka możliwość czy też muszę zainstalować coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Luty 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2006 Możesz definiować kategorie zdarzeń i nadawać im odpowiednie kolory np: święta czerwone, urodziny niebieskie itd. PS: z tym że z tymi kolorami moga być problemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milka Napisano Luty 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 taki kalendarz jest fajny bo mozna wpisywac rozne rzeczy warte do zapamietania.......... tylko przydalby sie laptop zeby to nosic ze soba np na uczelnie..... ale neci mnie temat zasiegu tego kalendarza-moj brat sie nim bawil i dojechaly mu do roku 100700 czy jakos tak i podobno szlo dalej..............mimo wszystko wg mnie nie da sie zrobic kalendarza idacego z datami w nieskonczonosc- bo skad komp wzialby tyle pamieci???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 ja chciałbym dotrwać do XXII wieku a tu o 100700 roku piszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 mimo wszystko wg mnie nie da sie zrobic kalendarza idacego z datami w nieskonczonosc- bo skad komp wzialby tyle pamieci???? jasne ale jak zaprogramować działanie na takich ogromnych liczbach lub nieskończoności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 Proste: rozbić na mniejsze działania Tak jak dodawanie w słupkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milka Napisano Luty 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 hm.....to ciekawe co mowisz ale w jaki sposb mozna np zrobic kalendarz w nieskonczonosc skoro pamiec kompa np w takim Gnome jest przeciez ograniczona???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 Tak, jasne że pamieć jest ograniczona. Ale to co napisałem to np. proste obejście problemu zbyt długich liczb. Załóżmy że masz dodać 2 liczby 10000 cyfrowe. Zapisujesz ją każdą w pliku na odwrót, czytasz po jednym znaku, a w pamięci przechowujesz tylko jeszcze resztę z dzielenia. W trzecim pliku zachowujesz dane. Z kalendarzem byłoby więcej zabawy, ale przecież rządzi się to swoimi prawami: po każdym pierwszym jest drugi, etc. Rok przestępny co czwarty, z wyjątkiem x00. Itd., itd... Mogłaby to być całkiem niezła zabawa z pisaniem takiego softu. Oczywiście taki kalendarz też by padł, ale znacznie później niż proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi