Other Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 A istnieje jakaś dystrybucja Live CD z AIGLX ? Zapewne nie, ale warto się poceiszyć, że jeżeli do jakieś distro wejdzie AIXGL to najszybciej wejdzie do FC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Eeeeeee, a szukałeś? http://kororaa.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Eeeeeee, a szukałeś? http://kororaa.org/ O widzisz, a dzisiaj wlasnie sobie myslalem zeby przetestowac u siebie cos takiego. No myslalem konkretnie nad AIGLX ale XGL tez moze byc zwlaszcza, ze to livecd. Moge miec pewnie problem na swojej TNT2, ale ciekawosc mnie zzera Ogolnie myslalem nad czyms takim na FCOD jako temat prezentacji, ale juz troche pozno, wiec nie rzucalem takiego tematu. Tak w ogóle to sie ostatnio glosno zrobilo o tych interfejsach 3D. EDIT: * Supported drivers are "nvidia" (nVidia Geforce and higher) No to poszalalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Tak w ogóle to sie ostatnio glosno zrobilo o tych interfejsach 3D. Im bliżej wdrożenia na normalne Linuksowe biurka tym głośniej o tym będzie. Szczególnie pod koniec roku na fali powrónań z zasobożerną Vistą.. z kolejnej strony serwer X nie przechodził tak wielkich zmian chyba od momentu powstania, więc znowu nic dziwnego że szumu dużo. Riva strasznie stara, ale na szczęście dżiforcy drugie już obsługuje (a to za parę zlotych dostać można) więc nie jest IMO źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Marzec 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 Riva strasznie stara, ale na szczęście dżiforcy drugie już obsługuje (a to za parę zlotych dostać można) więc nie jest IMO źle. smile.gif No tak przedluzalem sobie ten okres podmiany. Caly sprzet mam nienajgorszy, a karty nie zmienialem, bo i tak nie gram. Widze jednak ze w dzisiejszych czasach to juz nie tylko o gry chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(BigFan)! Napisano Kwiecień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2006 a Panowie, czy nie da się zaimplementować aiglx do fluxbox`a ? Na stronce z aiglx jest opis jak wrzucić to do Gnome. Mam FC3, a na stronce opis jest dla FC5, czy mam szanse instalacji aiglx na fluksie przy fc3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Kwiecień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2006 Wątpię P Ja próbowałem pod GNOME z AIGLX i albo się nie włączały X'y , albo się wieszało po włączaniu compizu, albo po prostu compizu nie było. eszcze dzisiaj spórbuję może odpalić go jeszcze raz innym sposobem, ale w cuda nei wierzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(BigFan)! Napisano Kwiecień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2006 czyli pod FC3 i fluxa raczej nie prędko można się spodziewać czegoś takiego? a ogólnie można spróbować aiglx pod Gnome w FC3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Kwiecień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2006 czyli pod FC3 i fluxa raczej nie prędko można się spodziewać czegoś takiego? a ogólnie można spróbować aiglx pod Gnome w FC3? Wydaje mi się że nie Chłopie dlaczego masz takeigo staruszka FC5 już jest a Ty na FC3 siedzisz.Żeby to odpalić to trzeba mieć (o ile się nie mylę) xorga 6.9 (dla xgl) lub 7.0 (dla aiglx), chociaż i tak cieżko to odpalić mi się nawet Xair nie odpala ^^ a co dopiero compiz :U Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(BigFan)! Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 a co ma FC5 czego nie można zaimplementować do FC3? Jak na moje potrzeby FC5 nie ma nic przydatnego, a migrować systemu mi się nie chce. Pod FC3 progsy all są, także... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 Wydaje mi się ze brakuje: Cairo, Firefox, Xorg 7.0, Kernel 2.6.16 ^^ Ale nie jestem pewien bo nigdy nie miałem FC3 i nei zamierzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Jestem świeżutko po testach Korory na sprzęcie kumpla (bo u mnie nie ruszyło)... można powiedzieć jedno: Nie mam pytań... Jakość oszołamiająca.. możliwości ogromne........ po raz pierwszy tak się cieszyłem przesuwając okienka po pulpicie naprawdę warto spróbować się tym pobawić polecam gorąco... szkoda że nie ma Live CD z aiglxem... Mam w związku z tymi testami pytanie.... Robiłem to na Pentiumie 4 z zegarem 3 Ghz i Hyper'em, + 1024 Ramu.. mniejsza o to jak szybkiego.. + GeForce 6600.. wszystko wyświetlane na 17'' LCDku LG... reszta mało ważna... Czy ktoś testował to na znacznie gorszym sprzęcie... powiedzmy jakimś Athlonie 1,7 Ghz z 512 Ramu i GeForcem 3 (piszę że z 3 bo na niższym nie rusza).... jeśli tak to niech podzieli się wrażeniami... Pozdrawiam Rasp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 P4 1.6GHz, RAM 512MB, GF2 400MX. Płynnie i bez zacięć, aż miło popatrzeć Ale w domu na ATI już nie poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 Mam w związku z tymi testami pytanie.... Czy ktoś testował to na znacznie gorszym sprzęcie... powiedzmy jakimś Athlonie 1,7 Ghz z 512 Ramu i GeForcem 3 (piszę że z 3 bo na niższym nie rusza).... jeśli tak to niech podzieli się wrażeniami... u mnie na Athlonie XP 2500+ 512 MB RAM i Radeonie 9500 chodzilo bardzo plynnie i az milo na laptopie ze zintegrowanym ATI X200 i 1024 MB RAM rowniez wymiatalo na Celeronie 433 Mhz (plyta na BX) i 196 MB RAM nie udalo mi sie uruchomic ...narazie ...bo nie mialem czasu sie pomeczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiechu Napisano Kwiecień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 mnie nie udało sie odpalić kororaa. mam ati 9200 SE i celerona 2.8 GHz, 768 ram. przy starcie X'ów obraz jest całkowicie rozmazany... a szkoda... a może ktoś z was też tak miał i udało mu sie odpalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi