@Sorror Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 Dobry, szukam sobie fedorowego konwertera X (czyli każdy, a przynajmniej większość formatów) do RMVB. Topic na forum był podobny, w którym lszk odesłał juzera do listy mailingowej - a w niej link do mancodera, z którym niespecjalnie mi wychodzi. Spotkał sie ktoś z innym rozwiązaniem? (ewentualnie przykład konwersji z wykorzystaniem mancodera) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antysys Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 http://lives.sourceforge.net/index.php?do=features to chyba jeden z najwiekszych kombajnow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 http://lives.sourceforge.net/index.php?do=features to chyba jeden z najwiekszych kombajnow... Ojoj, ale wtopa Używam Lives od kilku miesięcy - ale do innych celów, nie miałem pojęcia o konwersjach w nim... No to lecę sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 ok, dzieki sorror za kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 antysys: hm, chyba jednak niedowidzę... Gdzie Ty tam w Lives masz opcję konwersji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antysys Napisano Marzec 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2006 moze i typowej konwersji nie ma ale: "Encode to any of the 50+ output formats which are now supported (e.g. mjpeg, mpeg4, mpeg1/2, VCD, SVCD, DVD, ogg/mp4 ogm, Matroska mkv, dv, swf, Ogg Theora, Dirac, MNG, Snow, xvid, and even animated GIF and PDF!) Encoder formats can be extended through the encoder plugin API." a to juz daje mozliwosci:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 Tak, doszedłem już do tego, iż poprzez zwykłe 'save as' można ustawić format... ale RMVB niestety nie jest obsługiwane... Czyli innej opcji niż mancoder widzę nie ma... Potwierdza się to, iż od multimediów to jest M$ ;-) Całkiem niedawno zainstalowałem, do tychże właśnie celów :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 @sorror Tylko nie uzywaj WindowsUpdate bo sie dowiesz ze "mozesz byc ofiara przestepstwa" oraz ze "zainstalowana na tym komputerze kopia systemu Windows jest nielegalna" Tak to sie M$ zmistrzyl kilka dni temu Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Marzec 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2006 @sorror: nie pamietam szczegolowo, ale musisz zaopatrzyc sie w alternatywny kodek RealMedia i zakodowac film jako *.rm (chyba)... potem wystarczy zmienic rozszerzenie na rmvb, @exbros: takie cos Ci sie pojawilo bo nie czytasz co instalujesz/aktualizujesz ja sobie po prostu ten programik nie zainstalowalem zreszta nie bylaby to duza szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi