bonoxxx Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Witam Po przejściu do pracy w trybie tekstowym pojawia mi sie czarny ekran i wokół niego zielona ramka, nic nie widać. musze korzystac z konsoli pod X-ami. Jak sobie z tym poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Ktoś jeszcze, oprócz mnie, nic nie zrozumiał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Tez nie za bardzo zrozumialem o co chodzi... Bonoxxx napisz troszke dokladniej co Cie dreczy bo nie jestem do konca pewny w czym rzecz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonoxxx Napisano Marzec 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 w trakcie pracy pod środowiskiem graficznym Gnome naciskam ALT+CTRL+F1 lub wpisuje init3 i nie pojawia mi sie konsola tylko czarny ekran otoczony zieloną ramką(jak w obrazie:) . Podczas startu systemu przez chwile tez takie cos występuje. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tex_ass Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 bonoxxx napisano 12.03.2006 - 21:50 w trakcie pracy pod środowiskiem graficznym Gnome naciskam ALT+CTRL+F1 lub wpisuje init3 i nie pojawia mi sie konsola tylko czarny ekran otoczony zieloną ramką(jak w obrazie:) . Podczas startu systemu przez chwile tez takie cos występuje. Też coś takiego miałem zaraz po instalacji Fedory. Nie wiem, na czym dokładnie polega z tym problem, ale po aktualizacjach pakietów "via yum" problem zniknął: zielona ramka przestała się pojawiać i mogłem normalnie pracować na konsoli tekstowej. Niestety nie udało mi się dojść, jakiego pakietu (pakietów) aktualizacja zadziałała. Tak z ciekawości: bardzo stary masz monitor? (może się to łączyć z problemem "zielonej ramki". pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonoxxx Napisano Marzec 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Monitor mam z 2001 roku obsługuje wysokie rozdzielczości. W takim razie biore sie za aktualizacje. Fedorkę tez dopiero postawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tex_ass Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Daj znać, czy się udało i ewentualnie czy wyłapałeś, jakich pakietów upgrade jest potrzebny. pozdrwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Marzec 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 Wylapac pakiet bedzie raczej trudno jesli zrobi uaktualnienie systemu. Musialby raczej instalowac je jeden za drugim, a masochista to chyba nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 Yyy, w pierwszym poście napisałeś, iż musisz korzystać z konsoli pod x-ami... Skoro pod x-ami to włącz sobie terminal ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi