Skocz do zawartości

Nie Mam Siły...

uosiu

Rekomendowane odpowiedzi

Pisze ten post, aby was ostrzec przed reszta Waszych rodzin...

Dzien dzisiejszy, godzina 6 rano, wstaje, odpalam FC aby ustawic serwer (www, ftp, ssh)... wszystko pieknie smiga, sprawdzalem z uzyciem proxy smile.gif DZIALA....

Ide do szkoly, godzina 9:30... potrzebuje na informatyce mp3 z mojego dysku (do powerpointa).... i ZONK scared.gif dzwonie do domu... mama przelazyla sie na windowsa... a wyraznie pisalem na kartce i mowilem wczoraj i dzisiaj przy sniadaniu ze NIC NIE ROBIC.... Dzwonie do domu, robie ochrzan i podaje instrucje jak odpalic net i ssh, dalej sobie poradze.... nie poradzili sobie... prawdopopodobnie teraz moj brat siedzi w domu... przed monitorem.... z konsola.... zalogowana na roota....... sad.gifsad.gifscared.gifscared.gif :cry:

A to bez lipy biggrin.gif Mi raz mama wlazła na Skype żeby pogadać z sąsiadką (niz znała jej loginu). A że miałem Kadu włączone na automatyczne uruchamianie to mama popatrzyła sobei na opisy i na archiwum ... Nie widziałem modemu przez tydzień ... :U

Dobrze mieć rodziców których poziom zaawansowania komputerowego ogranicza się do grania w proste gry (ach te mahjongi tongue.gif) i sprawdzania prognozy pogody na meteo.pl :]

No może jeszcze czasem ojciec pomarudzi po co te 'pieprzone pingwiny' instaluję i kombinuję z ustawieniami. biggrin.gif

Zna ktoś może jakiś motyw do Firefoksa który upodobni go do Maxthona? Mam pewien szatański pomysł. tongue.gif

Ja bym wytłumaczył o co chodzi, dlaczego się nie przelogowywać smile.gif Najczęściej jest tak ze jak ja mowie zeby nie przełączać systemu to sie sluchają. Wymyślam czasami historyjke ze sie dysk ro***bie laugh.gif Już nie raz mialem ze siora resetowała podczas wyłączania Linuksa bo niechaialo jej sie czekac. Raz nawet matka zresetowala z dzialajacym Linuksem i byla lipa. FSCK sobie rady nie dawał. Wszystkie partycje byly zamontowane, jak resetowała. Zdenerwowalibyscie się gdybyscie mieli taką sytuację, moowie wam. A moze juz mieliscie laugh.gif

Przyjmijcie moje głębokie kondolencje (Sorror, Spyro i Uosiu - to nie do was) wink.gif .

Jako jedyny system mam zainstalowaną Fedorę (może za jakiś czas dołączy do niej jakiś inny pingwin albo BSD), a za nic nie wrócę do M$ Windows. Moja dziewczyna całkiem sprawnie radzi sobie pod linuksem - jakoś brak Windozy jej nie przeszkadza biggrin.gif .

Pełny luzik cool.gif .

pozdrawiam

Ale jaja smile.gif

Ja to bym wszystkim jaja pourywał normalnie.

Tzn ja zrobiłem tak że każdy ma swoje konto i koniec.

A w waszym przypadku jeżeli się nie da to robię sobie swoje prywatne konto a odchodząc od kompa blokuję ekran i koniec nikt mi nie odczyta historii albo pogrzebie w plikach itp.

Pozdrawiam

Przecież bez roota się nie da.

??? Jak to się nie da? Bez roota można wszystko! Dosłownie wszystko! To kwestia wcześniejszych ustawień...

A tak swoją drogą, użytkownicy Ubuntu nie wiedzą, kto to jest root, a jakoś egzystują smile.gif

Hahahahaha

"Dziś sam jestem dziadkiem", tzn. ojcem i straaaaasznie rozbawiły mnie te posty o siejących grozę starych, którzy "przypadkiem" moga dosiąść do komputera. Moja żona powolutku ( zmuszana przeze mnie ) przyzwyczaja się do Linuksa, a mój czteroletni syn śmiga, aż miło popatrzeć. Raczej mało udzielam sie na tym forum, bo jakis czas temu zdradziłem fedorę dla ubuntu, ale po przeczytaniu tych kilku postów nie wytrzymałem. Powodzenia w walce ze "starymi".