@Kamills Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 Jak sprawdzic czy komputer jest PPC na (_linuxie_ → Linuksie) ORT a także na windowsie jak ktoś wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 Myle się czy PPC to skrót od Power PC? Jeśli tak to nie mam zielonego pojęcia o co Ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 Musze przyznac, ze dziwne pytanie... Jak to jak sprawdzic?... Jesli komputer dziala pod kontrola jedynego slusznego systemu operacyjnego to nie jest to na pewno PPC bo po prostu nie ma wersji Windy na architekture PPC. Jesli dziala pod linuksem - to sprawdzenie wersji kernela powinno wystarczyc... Jedyne PPC z jakimi mozesz sie zetknac w zwyklym zyciu to makowki lub sparcstation SUNa - a sa to tak nietypowe (charakterystyczne) maszyny, ze pewnie bys to zauwazyl... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 Jedyne PPC z jakimi mozesz sie zetknac w zwyklym zyciu to makowki lub sparcstation SUNa - a sa to tak nietypowe (charakterystyczne) maszyny, ze pewnie bys to zauwazyl... Jeszcze może być Pegasus(nie mylić z konsolą super nintendo), który wygląda jak prawie zwykły PC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 sparcstation SUNa SPARC to całkiem inna architektura. Na PPC za to chodzi IBM-owskie iSeries. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 @Raven - Sorry, oczywiscie masz racje - SparcStation to nie jest PPC, tylko (jak sama nazwa wskazuje) SPARC... Kumpel byl inzynierem SUN/Solaris i mial w domu bardzo nietypowa maszynke - to nawet nie byl seryjny model tylko jakas testowa "wyduma"... alez to bylo dawno (!), a tak mi sie to to wbilo do glowy bo sie niezle nameczylem zeby "podmienic" na niej Solarisa na Debiana (wtedy to byla jedyna w miare "popularna" i wspierana dystrybucja wypuszczajaca distro na PPC, na SPARC zreszta tez...) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Marzec 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 (_acha_ → aha) ORT już się dowiedziałem THX mam winde i Linuksa czyli jak nie ma wsparcia winda dla PPC to nie mam PPC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 ... mam winde i Linuksa czyli jak nie ma wsparcia winda dla PPC to nie mam PPC No co do tego to jestem wiecej niz pewny Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi