feodora Napisano Marzec 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 na stronie ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/lin...core/5/i386/iso jest najnowsza FC 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veronx Napisano Marzec 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 Witam pobralem wlasnie Fedorce Core 5 na 5 cd , wypalilem i chce instalowac ale (_odrazu_ → od razu) ORT na początku mam dziwny przypadek a mianowicie jakiej instalacji bym nie wybral to przy samym początku (nie wiem to jest chyba sprawdzanie sprzetu) zatrzymuje sie i za chiny niechce isc dalej przy : TCP established hash table entries:... TCP bind hash table entries.... przepraszam za offtopic ale neichce zakladac nowego tematu bo byc moze to tylko jakies głupstwo... na chlopski rozum TCP skojarzylo mi sie z siecią wiec wylaczylem w biosie sieciówke niestety nic to nie dalo ... czekam na sugestie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feodora Napisano Marzec 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 to możesz odłacz sprzęt czyli kabel sieciowy jeśli masz wi-fi to wyłącz routera lub accespointa lub karte sieciową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veronx Napisano Marzec 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 odlączałem już sieciówke kabel od siecówki (bo mam net w sieci LAN) i nic po prostu sie zatrzymuje w tamtym punkcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 po prostu sie zatrzymuje w tamtym punkcie Sprawdziłes sumy kontrolne ściągniętych obrazów CD? 95% szans, że to uszkodzony przy ściąganiu plik ISO. Na początku instalacji jest opcja sprawdzania nośników - wykonaj ją dla wszystkich płytek. Zakładam się, że któraś nie przejdzie testu. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Marzec 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 Cześć. Ktoś może mi powiedzieć czy warto już instalować FC5? bo aktualnie nie mam Fedory w ogóle jak niektórzy wiedzą zapewne i nie wiem czy opłaca się instalować jeszcze FC4 czy już nie. BTW, będę mógł potem aktualizować FC4 do 5 bez kasacji czegokolwiek, ta? z partycjami też się nie bezdie trzeba bawić w żaden sposób? poza tym chyba zawsze są problemy z instalacją nowej wersji, nie sądzicie ze lepiej pozcekać do nowszej wersji FC5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 nie sądzicie ze lepiej pozcekać do nowszej wersji FC5? nie bedzie nowszej wersji FC5. Instalator zostanie ten sam, tylko jasne jest ze po kazdej instalce pierwsze co robisz to yum update yum yum update/install kernel --jezeli jest nowszy add repo livna/jpackage/mono/macromedia/kadu yum update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 a ja myśle, że będzie...tylko nieoficjalna http://fedora.isphuset.no/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 a ja myśle, że będzie...tylko nieoficjalna http://fedora.isphuset.no/ no chyba ze tak... nie znałem tego i nie slyszalem o tym. Ciekawe czy działa OK... zawsze mozna sprobowac jak instalacyjna FC5 nie działa... ale jak da sie zainstalowac to wolalbym yumem aktualizowac niz stosowac takie wynalazki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veronx Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 ja sprawdzilem obrazy i są poprawne na wszelki wypadek sciagnolem od nowa cd 1 ale jest nadal to samo podczas instalacji zatrzymuje sie w tym miejscu gdzie jest TCP.... prosze o rady ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekier Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Wlasnie zainstalowalem sobie FC 5. U mnie problem byl odwrotny niz u veronxa. Suma kontrolna md5 obrazu ISO DVD sie nie zgadzala. Natomiast po zbootowaniu, plyta przeszla test weryfikacyjny, zainstalowalem (trwalo to okolo godziny) i system dziala! Jak na razie, po ok 15 min obcowanioa z nim jestem bardzo zadowolony, wlasciwie nic nie musze modyfikowac w wygladzie, jedynie co to zainstalowanie sterownikow NVidii, ale ie powinno byc z tym problemow. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi