Skocz do zawartości

Wine, Kompletna Reinstalacja.

yss

Rekomendowane odpowiedzi

witam forumowiczów wink.gif

byłbym bardzo wdzięczny gdyby mi ktoś pomógł, mam fedore core 4 i po zabawach z konfiguracja jakos sie zepsulo [; jak zresetować ustawienia wine'a? albo jak usunać całkowicie (yum remove wine - nie kasuje ustawien) ? pomocy!

Pozdrawiam.

dzięki już zrobiłem smile.gif działa smile.gif tylko jeszcze takie jedno pytanko: coś gdzieś pousuwałem i nie działa mi pod konsola polecenie wt :> jak to naprawic? tongue.gif i nie wiadomo czemu jak pod konsola jestem na roocie to sie wiersz nazywa "bash-3.00#"...

Kurde, coś mi się porąbało sad.gif Oczywiście jest w extras. Niemniej ani wt ani wine-tools ani winetools anie żadna inna kombinacja nie daje żadnych efektów sad.gif Oczywiście poza komunikatem "command not found" sad.gif

No tak, ściągnąłem i obejrzałem pakiet - nazywa się wine-tools, ale w środku nie ma nic co by nazywało się wine-tools, wt itd.

Czy mógłbyś opisać co się działo po uruchomieniu "wt"? Wygląda na to, że to był skrypt dodany do rpm w jakimś repozytorium. Bo samo wine-tools to zestaw programików:

notepad, wcmd, winedump, winemaker, winepath, progman, winedbg, winefile, winemine, winhelp.

Pozdr,

W.

Wine Tools nie ma w Extras. Ściągasz RPM-a ze strony Wine Tools

instalujesz i dopiero na koncie użytkownika możesz odpalic wt.

1. Są w extras biggrin.gif

2. Możliwe, że te ściągnięte ze strony mają ów poszukiwany "wt", bo w paczce przygotowanej dla Fedory tego nie ma smile.gif

Pozdr,

W

No jest paczka o tej nazwie, ale nie są to Wine Tools Thaddena, tylko standardowy konfigurator Wine..

Teraz czaję biggrin.gif Zainstalowałem sobie paczkę stąd http://www.von-thadden.de/Joachim/WineTool...x.html#download i faktycznie jest "wt" smile.gif

Fajnie kurde, dwa rózne pakiety pod - prawie - tą samą nazwą.

Pozdr,

W.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...