yss Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 witam forumowiczów byłbym bardzo wdzięczny gdyby mi ktoś pomógł, mam fedore core 4 i po zabawach z konfiguracja jakos sie zepsulo [; jak zresetować ustawienia wine'a? albo jak usunać całkowicie (yum remove wine - nie kasuje ustawien) ? pomocy! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 usuń katalog .wine ze swojego katalogu domowego. to jest ukryty katalog dlatego jest kropka przed wine. pokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Najprościej: Odpalasz konsolę, potem mc, potem zaznaczasz .wine i wciskasz F8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yss Napisano Marzec 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 dzięki już zrobiłem działa tylko jeszcze takie jedno pytanko: coś gdzieś pousuwałem i nie działa mi pod konsola polecenie wt :> jak to naprawic? i nie wiadomo czemu jak pod konsola jestem na roocie to sie wiersz nazywa "bash-3.00#"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 nie działa mi pod konsola polecenie wt :> jak to naprawic? A co robi(ło) polecenie wt? Bo u mnie też nic takiego nie ma. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yss Napisano Marzec 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 polecenie wt wywołuje wine tools Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 A jak się instaluje wine tools? Nigdy z tego nie korzystałem. Tego chyba nie ma standardowo w pakiecie wine? I nie ma też w repo yuma. Przynajmniej ja nie mam Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ascot Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 wine tools instaluje się z yuma przez yum install wine* A spróbuj odpalić przez nie wt a winetools Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Kurde, coś mi się porąbało Oczywiście jest w extras. Niemniej ani wt ani wine-tools ani winetools anie żadna inna kombinacja nie daje żadnych efektów Oczywiście poza komunikatem "command not found" No tak, ściągnąłem i obejrzałem pakiet - nazywa się wine-tools, ale w środku nie ma nic co by nazywało się wine-tools, wt itd. Czy mógłbyś opisać co się działo po uruchomieniu "wt"? Wygląda na to, że to był skrypt dodany do rpm w jakimś repozytorium. Bo samo wine-tools to zestaw programików: notepad, wcmd, winedump, winemaker, winepath, progman, winedbg, winefile, winemine, winhelp. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Wine Tools nie ma w Extras. Ściągasz RPM-a ze strony Wine Tools instalujesz i dopiero na koncie użytkownika możesz odpalic wt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Wine Tools nie ma w Extras. Ściągasz RPM-a ze strony Wine Tools instalujesz i dopiero na koncie użytkownika możesz odpalic wt. 1. Są w extras 2. Możliwe, że te ściągnięte ze strony mają ów poszukiwany "wt", bo w paczce przygotowanej dla Fedory tego nie ma Pozdr, W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 No jest paczka o tej nazwie, ale nie są to Wine Tools Thaddena, tylko standardowy konfigurator Wine.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 No jest paczka o tej nazwie, ale nie są to Wine Tools Thaddena, tylko standardowy konfigurator Wine.. Teraz czaję Zainstalowałem sobie paczkę stąd http://www.von-thadden.de/Joachim/WineTool...x.html#download i faktycznie jest "wt" Fajnie kurde, dwa rózne pakiety pod - prawie - tą samą nazwą. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yss Napisano Marzec 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 dzięki wam ludu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi