massakra Napisano Marzec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2007 Zainstalowalem sobie fedora 6 (32 bit) na laptopie HP Pavilion. Posiada on procesor core 2 duo 1.6 ghz. Czy zeby obsluzyc 2 rdzenie potrzebuje zainstalowac jadro smp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2007 Czy zeby obsluzyc 2 rdzenie potrzebuje zainstalowac jadro smp?O ile wiem smp obsługuje komputery wieloprocesorowe a nie procesory wielordzeniowe. Ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Marzec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2007 O ile wiem smp obsluguje komputery wieloprocesorowe a nie procesory wielordzeniowe. Ale moge sie mylic. WalDo ma racje. SMP uzywalo sie dla procesorów wielordzeniowych w poprzednich Fedorach. A teraz [za http://download.fedora.redhat.com/pub/fedo...OTES-en_US.html] Fedora Core 6 features a 2.6.18 based kernel. There are no longer separate kernels for SMP and UP processors on any architecture. A single kernel now automatically detects your processor configuration and enables the proper bits for it. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2007 Dobra fachowa odpowiedź. Dziękuję jjj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Marzec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2007 Wpisz w terminalu cat /proc/cpuinfo i zobacz co ci pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Marzec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2007 Panowie SMP i dwurdzeniowca i dwu procesorowca obsługuje tak samo To samo z windosem i innymi OS-ami. Zreszta w 2.6.19 pojawiła sie pełna obsługa CD2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi