@WalDo Napisano Kwiecień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2009 [EDIT]Oddzielone z innego wątku[/EDIT] OOWriter ma wbudowaną opcję eksportu do formatu wiki.A zadziałało Ci to kiedyś? Pytam, bo próbowałem i zawsze przy próbie Plik→Wyślij...→Do MediaWiki oboka "Serwer MediaWiki" klikam → Dodaj wpisuję URL http://wiki.fedora.pl, mój nick, hasło i... [EDIT] Sprawdzilem opcję eksportu i też nie bardzo O co chodzi? Wie ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 7, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2009 Pocieszające, że nie tylko u mnie nie działa, ale fand pisze, że sobie poradził, więc ciekaw jestem co u mnie nie tak. Co do artu o GRUB - nie wiem - był, ale się zmył. Coś widzę pozmieniało się na tej stronie. Nie ogarniam tej MediaWiki, więc się nei dziwię, żę coś znika czy sie pojawia. Szczerze mówiąc nie mam czasu poczytać helpa a o ciekawszych artykułach dowiaduję się na forum. [EDIT] Nie wiem jak to jest z zarządzaniem wiki, ale artykuł jest nadal → http://wiki.fedora.pl/wiki/Kategoria:Artykuły Czyżby kategoria:Artykuły to nie były Artykuły? Może trzeba coś zmienić w stopce? [EDIT2] Sorki, ale właśnie sie zorientowałem, że totalnie "zofftopowany" został główny wątek - instalacja F10 na laptopach. Dość więc może o bzdetach tutaj - skupmy się na instalacji na laptopach. BTW - teraz to już nie wiem gdzie ten artykuł znaleźć :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fand Napisano Kwiecień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2009 ... O co chodzi? Wie ktoś? OpenOffice też trzeba zaktualizować... wydaje mi się że dla tego u mnie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 7, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2009 OpenOffice też trzeba zaktualizować...To dla uściślenia. Mam [waldo@F10 ~]$ rpm -qa | grep openoffice openoffice.org-ure-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-presenter-screen-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-langpack-pl_PL-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-core-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-impress-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-wiki-publisher-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-impress-core-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-extendedPDF-1.4-4.fc9.noarch openoffice.org-calc-core-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-graphicfilter-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-calc-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-pdfimport-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-writer-core-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-brand-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-writer-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 openoffice.org-draw-core-3.0.1-15.3.fc10.x86_64 Jak widać wiki-publisher w najnowszej dostępnej w repo wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fand Napisano Kwiecień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2009 A zadziałało Ci to kiedyś? Pytam, bo próbowałem i zawsze przy próbie Plik?Wyślij...?Do MediaWiki oboka "Serwer MediaWiki" klikam ? Dodaj wpisuję URL http://wiki.fedora.pl, mój nick, hasło i... [EDIT] Sprawdzilem opcję eksportu i też nie bardzo O co chodzi? Wie ktoś? Do OpenOffice też zainstalowałem aktualizację - nie mam porównania ale Ty możesz sprawdzić czy to ten błąd... (już raz pisałem tą odpowiedź i nie wiem czemu się nie pojawiła) = nie zauważyłem segmentacji wątku na podstrony - (wybaczcie) rzadko piszę na Forach internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 8, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 Do OpenOffice też zainstalowałem aktualizację - nie mam porównania ale Ty możesz sprawdzić czy to ten błąd..."Ten" błąd czyli jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 Sprawdzilem opcję eksportu i też nie bardzo O co chodzi? Wie ktoś? Może java mu nie pasuje? Przy pierwszej próbie eksportu do wiki dostałem komunikat, że nie znalazł javy. W preferencjach było wszystko ustawione, ale ustawiłem jeszcze raz (jre) i ... zadziałało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 to chyba jakaś straszna restrykcja by była, bo mi na sunowskiej $ java -version java version "1.6.0_12-ea" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_12-ea-b02) Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 11.2-b01, mixed mode) też nie działała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 8, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 Ja mam Javę z grubsza taką jak borzole (b04 zamiast b02). I komunikaty jak widać w 1. poście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fand Napisano Kwiecień 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2009 "Ten" błąd czyli jaki? Możesz sprawdzić przed aktualizacją OO.org i po aktualizacji czy błąd exportu do formatu WIKI jest poprawiony. Aha - widzę też uwagi o Java - ja mam zainstalowany pełen zestaw Java (też deweloperki) - nie wiem czy to ma wpływ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek23 Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 Fajnie by było jakbyś to z Terminala uruchomił bo były coś widać, a tak to możemy tylko przypuszczać. - aj sorka za odkop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 28, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 Odkop, nie odkop. Temat jest nadal aktualny. Nie boli mnie bardzo, ale wtyczka nadal nie działa. W terminalu niewiele 28-cze-09 5:54:44 org.apache.commons.httpclient.HttpMethodBase getResponseBody WARNING: Going to buffer response body of large or unknown size. Using getResponseBodyAsStream instead is recommended. Znalazłem jakiś czas temu takie zgłoszenia → http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=96279 → http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=99703 Jest nawet jakiś patch, ale: 1.patch jest nieoficjalny (pół biedy, zaryzykowałbym) 2.nie za bardzo załapałem jaki plik powinien być załatany :lammer: 3.nie jestem tak na 100% pewien, że to ten sam błąd. Tym bardziej, że zgłoszony z Ubuntu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek23 Napisano Czerwiec 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2009 Ja też nic nie wygooglałem zgłoś to na Bugzillę OOo. Jak im się będzie chciało to zrobią patcha albo dadzą jakieś bardziej racjonalne wyjście z problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi