byniu85 Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Podczas instalacji sterownikow karty graficznej ze zrodel rpm liviny wyskakuje mi w konsoli oto taki blad: Error: Missing Dependency: nvidia-glx = 0:1.0.7174 is needed by package kernel-module-nvidia-2.6.11-1.1369_FC4 Powiedzcie mi co z tym z robic?? Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 wywal tę paczkę i załatw to yum-em. yum install kernel-module-nvidia-$(uname -r) tu masz więcej http://rpm.livna.org/livna-switcher.html Na forum też sporo o tym było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 trzeba zainstalowac modul nvidia-glx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigeon Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 najlepiej zrob z konsoli yum update a pozniej dopiero yum install kernel-module-nvidia-$(uname -r) bedzie działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byniu85 Napisano Wrzesień 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2005 Za dlugo na: yum update wolałem zrobić: yum install kernel i w ten sposób zmieniłem kernel z 2.6.11-1.1369_FC4.i686.rpm na 2.6.12-1.1447_FC4.i686.rpm i bez żadnych problemów zainstalowałem sobie sterowniki do karty graficznej nvidii Pozdrawiam i dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagard Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 ale wy sie z tym bawicie Zapraszam Instalacja Nvidia. Zobaczcie też oryginał. Jeśli coś odbiega od tematu lub literówki to prosze o wiadomość na PM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Nie powiem kto tu się bawi. Instalacja yumem jest dużo prostsza, i do tego nie ma późniejszych problemów z aktualizacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 ale wy sie z tym bawicie Zapraszam Instalacja Nvidia. Zobaczcie też oryginał. Jeśli coś odbiega od tematu lub literówki to prosze o wiadomość na PM. W opisie napisałeś: gedit /etc/X11/xorg.conf gedit /etc/rc.local A co jeśli ktoś nie używa (nie ma!) gedit ? Może napisz prościej, że trzeba wyedytować xorg.conf / rc.local. Warto to w opisie zaznaczyć, bo początkujący użytkownik korzystający z tego opisu może się pogubić... Ja jeszcze dodał bym od siebie żeby w sekcji "Device" dopisać: Option "NoLogo" "true" Co spowoduje usunięcie durnego logo nvidia przy starcie X'ów. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi