SeeM Napisano Kwiecień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 mam pytanie dla używających FC5: czy ten pakiet wxpython2.4-2.4, który w Fedorze jest już od dawna i tak samo się nazywa, jest naprawdę taki stary, czy zmieniają się jego "bebechy" tylko wersję dla jakiejś kompatybilności (czy co) zostawiają niezmienioną? chcialbym polecić kilku osobom wxpythona, ale nie wiem czy kazać im ściągać go stąd http://www.wxpython.org/download.php#sources czy po prostu z repozytorium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Wrzesień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2011 W sprawie wxPythona. Załóżmy, że chciałbym zacząć programować z użyciem tego zestawu bibliotek. Teraz szukam tylko rozwijanego i w miarę sprawdzonego IDE, gdyby był z graficznym edytorem interfejsu to byłoby świetnie. Jakieś porady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Wrzesień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2011 Jedyne co mi się nasuwa to Eric, ale nie wiem jak w nim wygląda wsparcie dla wx. Ja swoje skrypty pisze w vim, ewentualnie w NetBeans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2011 Jeśli zamierzasz pisać narzędzia głównie pod Linuksa to nie ma sensu pchać się w wxWigdets. Obecnie nawet nie mam zainstalowanego żadnego programu z interfejsem napisanym z wykorzystaniem tej biblioteki. Nie znam też żadnej popularnej aplikacji napisanej w wxWidgets. IMO najlepiej wybrać sobie pomiędzy GTK+ i Qt, które też są przenośne jakby na to nie patrzeć. Do PyGTK polecam Anjutę, która jest zintegrowana z Glade i cały interfejs można wyklikać. A jeśli chodzi o PyQt4 to oczywiście KDevelop i Qt Designer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi