slammer Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 mam fc5 i nie wiem co zrobić by działały mi mp3! # yum install xmms* sciąga mi xmmsa z pluginem na mp3 ale i tak mp3 nie działają... wywala błąd: MPEG Layer 1/2/3 not supported gdy ściągam pluginu do wbudowanych odtwarzaczy mam to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 rpm -qa | grep xmms Pokaż co dostajesz w wyniku wykonania tego polecenia? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slammer Napisano Kwiecień 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 Prosze: xmms-libs-1.2.10-23.fc5 xmms-xosd-2.2.14-6.fc5 xmms-alarm-0.3.7-3.fc5 xmms-cdread-0.14-11.fc5 xmms-acme-0.4.3-5.fc5 xmms-speex-0.9.1-5 xmms-lirc-1.4-7.fc5 xmms-crossfade-0.3.10-1.fc5 xmms-modplug-2.05-6.fc5 xmms-arts-0.7.1-2 xmms-sid-0.8.0-0.1.beta15.fc5 xmms-flac-1.1.2-26.fc5 xmms-devel-1.2.10-23.fc5 xmms-1.2.10-23.fc5 xmms-skins-1.2.10-13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 O ilę się nie mylę to brakuje Ci: xmms-mp3.i386 najnowsza wersja to: xmms-mp3.i386 - 1.2.10-3.lvn5 Pozdrawiam Rasp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 yum install xmms-mp3 robisz to jako root Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slammer Napisano Kwiecień 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 Może jakaś podpowiedz co konkretnie mam zrobic :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 mam fc5 i nie wiem co zrobić by działały mi mp3! polecam nowszy lepszy program -> amaroK + wtyczka Xine , z repozytorium do yuma Livna http://amarok.kde.org/ to zatrwazajace ze tyle osob nadal mysli ze xmms to najlepszy odtwarzacz muzy na linuksa jakby nie bylo AmaroKa czy BMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 Może jakaś podpowiedz co konkretnie mam zrobic :> Po kolei su - potem yum install xmms-mp3 i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 Może jakaś podpowiedz co konkretnie mam zrobic :> Widać, że nie masz zainstalowanego xmms-mp3 A pisałeś, że masz kłamczuszku Andrzej Orkan podpowiedział powyżej - jaśniej się nie da, wystarczy skopiować polecenie Dodam może tylko, że musisz mieć skonfigurowane repozytoria yuma zgodnie ze wskazówkami na faq.fedora.pl [Edit]@patpi BMP używam zamiast xmms, ale amaroka nigdy nie udało mi się poprawnie odpalić bez walki Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 Może jakaś podpowiedz co konkretnie mam zrobic :> Zacznij od Mini Fedora Faq.. a potem w konsoli tak jak napisał Andrzej Orkan yum install xmms-mp3 Edit: Należy dodać: Odpowiedzieli chórem użytkownicy forum.fedora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slammer Napisano Kwiecień 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 Dodam może tylko, że musisz mieć skonfigurowane repozytoria yuma zgodnie ze wskazówkami na faq.fedora.pl Problem w tym że na faq fedora nie ma yuma do fc5 i przez to nie dizla mi ta ( # yum install xmms-mp3 ) komenda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 Problem w tym że na faq fedora nie ma yuma do fc5 i przez to nie dizla mi ta ( # yum install xmms-mp3 ) komenda Skorzystaj z tego co napisałem czyli MINI FEDORA FAQ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 Weź te dla FC4 (rpm -Uvh http://www.fedorafaq.org/yum) powinno być OK - livna.repo ma ustawione "enabled=1" i tak jest dobrze. Nie włączaj freshrpms, dries i atrpms dopóki nie będizesz wiedział dokładnie co robisz i czym to grozi. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slammer Napisano Kwiecień 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 Setting up Install Process Setting up repositories livna [1/5] Cannot find a valid baseurl for repo: livna Error: Cannot find a valid baseurl for repo: livna takie cos mi teraz wywala :/ EDIT: naprawilem EDIT2: DZIKI WAM WSZYSTKIM ZA POMOC! JESTEŚCIE BOSCY wiem byłem marnym uczniem, ale i tacy sie trafiają Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 Nie byłeś marnym uczniem tylko nie dopatrzyłeś... Dobrze, że ci się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi