Rasp Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Zakladam, ze to nie jest fluxbox tylko KDE Tak da_niel to KDE.. jak sie pozbyc ramki w terminalu (co to jest aterm? cos jak xterm?) ..jest to aterm.. a by pozbyć się obramowania należy kliknąć prawym na belkę aterma kliknąć zaawansowane a następnie brak obramowania.. to lamerskie rozwiązanie.. Jesteś posiadaczem Gnome wiec spróbuj skorzystać z tego: Aterm version 1.00.beta3+ has a -bl swich that tries to ask the window manager to create the aterm window borderless. This works with Fluxbox version 0.9.12 and the latest versions of aterm czyli po prostu: aterm -bl ten pasek z ikonami tuz ponad panelem dolnym -jak go wlaczyc/uruchomic? ten pasek to Skroller z odpowiednio dobranymi ikonami.. jest to aplet SuperKaramby... bardzo przyjemny.. dodam że ikony powiększają się jak się najedzie na nie, a poza tym możesz ustawić kilka efektów dla najechania lub kliknięcia (np poszarzenie ikony, podświetlenie, podskok).. Polecam gorąco.. i pozdrawiam.. Rasp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 booba jak zrobiles paski w gnomie cale jak dlugie i szerokie przezroczyste? ja tesh tak chce!tylko ciekaw jestem czy sie da na `FC3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booba Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 A którą wersje GNOME'a masz w swojej Fedorce? Pytam, bo jak kiedys jechałem na Mandrake'u 10 to w tamtym starszym GNOME'em nie mogłem uzyskać takiego efektu (tzn. menu "Aplikacje Miejsca Opercje" było nieprzeźroczyste). W GNOME 2.10 po prostu klikasz prawym przyciskiem myszy na panlu, w konfiguracji wybierasz tło przeźroczyste i śmiga A jak Wy w KDE zaokrąglacie te dolne penele? Pozdroxy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 gwiazdor_online pielęgnuj ją i na rękach noś Właśnie, właśnie. Amen Do Linuksa zachęcił ją, a jakże wygląd mojego pulpitu kiedys kiedyś... I to, że sie nie wieszał I nie trzeba było instalować żadnych antyvirów itp. Zaczynała od RH9 przez Slacka do FC4 (nowy komp) i FC5 trzeba jej przyznać, że dzielna jest Po prostu jest inteligentna i ma otwarty umysł - idealny materiał na Linux-usera Pozdrawiam! PS. Jest humanistką :P To dopiero eksponat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Zaczynała od RH9 przez Slacka Slacka?... Nieźle, nieźle. idealny materiał na Linux-usera I za razem niezły ewenement na skalę światową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizkid Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 @mysio co do ikonek to jest to pakiet z kde-look.org a jego nazwa to black and white (tak jest napisane w centrum sterowania bo pakiet gdzieś wywaliłem ) praktycznie wszystkie ikonki w systemie zmienia (brakuje kilku np wewnątrz amaroka czy konquerora ale to szczegół, wybór jest ogromny) ikonki apletów do programów wyszukiwałem przez google (amarok, thunderbird, ff, kadu) PS. ja też jestem humanistą (ale chyba z lenistwa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval_blazej Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Do Linuksa zachęcił ją, a jakże wygląd mojego pulpitu kiedys kiedyś... I to, że sie nie wieszał I nie trzeba było instalować żadnych antyvirów itp. Zaczynała od RH9 przez Slacka do FC4 (nowy komp) i FC5 trzeba jej przyznać, że dzielna jest Po prostu jest inteligentna i ma otwarty umysł - idealny materiał na Linux-usera Pozdrawiam! PS. Jest humanistką :P To dopiero eksponat Ja bym ją wsadził do formaliny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Zaczynała od RH9 przez Slacka Slacka?... Nieźle, nieźle. Ona jest po prostu użytkownikiem z lekką znajomością systemu ze strony administracji Cięższe rzeczy robię za nią. A Slack dlatego, że chodzi świetnie na starych kompach, a na RH9 nie było najnowszej wersji Kadu i KDE Do Linuksa zachęcił ją, a jakże wygląd mojego pulpitu kiedys kiedyś... I to, że sie nie wieszał I nie trzeba było instalować żadnych antyvirów itp. Zaczynała od RH9 przez Slacka do FC4 (nowy komp) i FC5 trzeba jej przyznać, że dzielna jest Po prostu jest inteligentna i ma otwarty umysł - idealny materiał na Linux-usera Pozdrawiam! PS. Jest humanistką :P To dopiero eksponat Ja bym ją wsadził do formaliny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Moja dzidzia Splash screen z ta sama tapetą KDE-Look.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Moja dzidzia Albo dzidzia zdechła albo serwer wstaw raczej URL, bo obrazka nie ściągnęło. Ale sobie i tak obejrzałem - fajne Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Moja dzidzia Splash screen z ta sama tapetą KDE-Look.org zasilacz ci nie wyrabia, bo +3.42 to niebezpiecznie blisko gornej granicy tolerancji. albo nie wyrabia konkretny obwod zasilacza albo masz ze duzo sprzetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 spoko jest git... 3,3 nie wykracza ponad 3,35V Nie chcialo mi sie poprawiać sensorow.... Za duzo zabawy z liczeniem tych dzielnikow... zasilacz ci nie wyrabia wątpie nie po to wywalilem na niego 200zl (NEOTEC 4202 - 420W przy takim kompie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 pulpit w pelnej okazalosci fluxbox, tapeta z mangi: ghost in the shell: stand alone complex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Moja dzidzia Splash screen z ta sama tapetą KDE-Look.org zasilacz ci nie wyrabia, bo +3.42 to niebezpiecznie blisko gornej granicy tolerancji. albo nie wyrabia konkretny obwod zasilacza albo masz ze duzo sprzetu Niekoniecznie to są dobre wskazania. lm_sensors pokazuje to dobrze w zależności czy płyta główna wspiera takie czujniki. U mnie np 3 napiecia pokazane w lm_sensors dają mi do zrozumienia, że za chwilę będę mógł kompa tylko powąchać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 koledze lm_sensors na Vcore pokazywalo 245 zamiast 1.66 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi