Jump to content

Pokaż Swój Desktop

2jz_gte
 Share

Recommended Posts

Zadam jedno pytanko... nie zabijajcie :D.

Dla Metacity jest fajny skin Compiz Express.

Wiem jak go zainstalować, ale jak użyć?

Gdzie się zmienia konfigurację tego menagera okien, i jak go pozostawić na stałe?

Strasznie lubię takie dekoracje okien...

• 9 months later...
A którą wersje GNOME'a masz w swojej Fedorce? Pytam, bo jak kiedys jechałem na Mandrake'u 10 to w tamtym starszym GNOME'em nie mogłem uzyskać takiego efektu (tzn. menu "Aplikacje Miejsca Opercje" było nieprzeźroczyste).

W GNOME 2.10 po prostu klikasz prawym przyciskiem myszy na panlu, w konfiguracji wybierasz tło przeźroczyste i śmiga :)

Jak klikam na menu Aplikacje Miejsca System to nie pojawia mi się opcją właściowści i nie moge wybrać przezroczystego tła :( (mam jedynie modyfikuj Menu - które nic nie zmienia)

Podobnie chciałbym ustawić przezroczystość dla obszarów roboczych - i też niestety nie wiem jak

Pomóżcie

Jak klikam na menu Aplikacje Miejsca System to nie pojawia mi się opcją właściowści i nie moge wybrać przezroczystego tła :( (mam jedynie modyfikuj Menu - które nic nie zmienia)
Chodzi o przeźroczystość panelu? Po prostu klikasz w puste miejsce na panelu, prawym przyciskiem myszki i wybierasz właściwości, następnie zakładka Tło, Jednolity kolor i tam możesz ustawić przeźroczystość.

Jeżeli chodzi o przeźroczystość obszarów roboczych to do tego konieczne jest odpalenie compiza, czyli efektów pulpitu (desktop-effects), później na klikasz na dowolnym pasku ppm i wybierasz Appearance, Opacity. Sam z tego nie korzystam, dlatego mogłem coś pokręcić, w berylu pewnie ta opcja jest bardziej rozbudowana.

Chodzi o przeźroczystość panelu? Po prostu klikasz w puste miejsce na panelu, prawym przyciskiem myszki i wybierasz właściwości, następnie zakładka Tło, Jednolity kolor i tam możesz ustawić przeźroczystość.

Jeżeli chodzi o przeźroczystość obszarów roboczych to do tego konieczne jest odpalenie compiza, czyli efektów pulpitu (desktop-effects), później na klikasz na dowolnym pasku ppm i wybierasz Appearance, Opacity. Sam z tego nie korzystam, dlatego mogłem coś pokręcić, w berylu pewnie ta opcja jest bardziej rozbudowana.

próbowałem to znaleźć ustawienie dla interesujacych mnie elementów w Berylu którego używam - jednak bez skutku

moój pulpit i to co mnie obecnie męczy jest tu: zrzutekranura9.th.jpg

a mój gnome to 2.16.3.2

• 4 weeks later...
  • 2 months later...

Witam,

Jak większość fajnych tapetek można znaleść na DeviantArt tylko czeba mieć odrobine Cierpliwości ale znaleść tą najfajniejszą dla siebie :D

N ale przecież linuksowcom cierpliwości nie brak

pz.

• 1 month later...