Skocz do zawartości

Google Bomb

uosiu

Rekomendowane odpowiedzi

lepiej

[size=7][url=http://gadu-gadu.pl]Dzielo Szatana[/url][/size]

Atrybuty bbcode sa nieistotne w procesie pozycjonowania :P

Po 2 istotne beda tylko 2-3 linki (niezaleznie od róznorodnosci anchorów, której i tak tu nie mamy) z jednej domeny, wiec dajcie sobie spokój ;-)

Hehe

Ja nienawidze GG Trzeba je wykupic, usunac reklamy i zamienic na serwer Jabbera. I userom rozdac adresy :D

IMHO Jabber to wlasnie to czego chca uzytkownicy, ale mloty rozumuja: komunikastor = GG = numerki = wszystko inne gorsze = CZEfC! PokLIkaSH????

Katastrofa....

EDIT:

Tak, mam nr GG...

Nie wiem czy ktoś sprawdzał ostatnio skutki bomby :)

Osobiście przed chwilą sprawdziłem i pomyliłem się wpisując "dzieło sztana" (zamiast szatana) i na pierwszym miejscu pojawiło się, a jakże, Gadu-gadu. Po wpisaniu hasła poprawnie "dzieło szatana" Gadu nie pojawiło się w pierwszych 100 wynikach.

To jak to jest z tą bombą?

Bo to trzeba moje posty czytać :P

Czytam, czytam. Sformułuje pytanie bardziej konkretnie: czy to co zauważyłem oznacza, że pojawiły się w necie linki z błędnym wpisem "dzieło sztana"? I dlatego takie hasło pozycjonuje Gadu w czołówce na Googlach?

Tak, jeden musial sie pojawic - wystarczylo aby pojawil sie na chwile, (zanim autor sie zorientowal) GBot indexnal i juz. W takich sytuacjach Google uznaje dla danej frazy linki z anchorami 'tekst' +1 (czyli te 2-3 linki z 'dzielo szatana' ida równiez na 'dzielo sztana') :)