MitS Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 Witam! Poszukuje jakiegoś programu, dzięki któremu jest możliwe przekonwertowanie formatów takich jak: * wav * audio * ogg na format mp3, znacie coś fajnego (najlepiej program konsolowy, ale jak nie ma to może byc też gui) ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 Poszukuje jakiegoś programu, dzięki któremu jest możliwe przekonwertowanie formatów takich jak: * wav * audio * ogg na format mp3, znacie coś fajnego (najlepiej program konsolowy, ale jak nie ma to może byc też gui) ? Z konsoli lame. Przynajmnije *.wav do *.mp3, ale *.ogg chyba też Nie jestem specem w tych sprawach, więc tutaj korzystam z GUI audacity. Możliwość eksportu do mp3 po zainstalowaniu lame z *.wav i *.ogg na pewno, nie wiem co masz na myśli pisząc *.audio. Audacity czyta też *.aif i *.au, no i *.mp3 rzecz jasna. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf Napisano Wrzesień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 Soundconverter. Jest w repozytorium yum install soundconverter o ile dobrze pamiętam. A z audio na mp3 to KAudioCreator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Wrzesień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 Dzięki seawolf to działa i mi się przyda na sam początek, jednak na przyszłość myślę nad tym lame tylko mam mały problem ... chodzi o to że gdy wydałem polecenie np. $ lame -h sample-01.ogg sample-01.mp3 to po konwersji na mp3 chcąc przesłuchać dany utwór słyszałem tylko i wyłącznie trzaski, piski i Bóg wie co ... na dodatek z utworu początkowego mającego 3:21 min zrobił się plik mający 29s. czemu lame nie działa jak powinno ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 Korzystanie z lame "na surowo" jest bardzo uciążliwe. Proponuję skorzystać z gotowej aplikacji i plugina lame, ja korzystam z live (który generalnie jest świetnym edytorem plików video, ale z wtyczką lame sobie radzi również z konwersją plików dźwiękowych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 A Audacity? yum install audacity Pozdro //===== edit ===== Sorki! W drugim poscie wylapalem tylko lame... O, ja glupia, hmm... slepa c??a! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 A Audacity? yum install audacity Pozdro O Audacity było w drugim poście, czytaj uważnie topic, w którym chcesz się wypowiedzieć ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2006 ja jednak polecam lame, bez dodatków polecenia daje jak dla mnie rewelacyjna jakosc, w polaczeniu z niewielkim rozmiarem plików mp3: lame -h -V 6 [wave] [mp3] do tego konsolka podczas konwersji zapodaje lansiarskie znaczki - mozna komus wkrecic kit, ze lamiemy szyfry NASA, albo cos, hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2006 lame -h -V 6 [wave] [mp3] Oj, jak najbardziej! Gapa jestem, MitS nawet zaznaczal, ze preferuje cos konsolowego... Nie mowiac juz nawet o tym jak ladnie mozna wymiatac lame w skrypcie/petli konwertujac zbiorowo co popadnie do tego konsolka podczas konwersji zapodaje lansiarskie znaczki - można komuś wkręcić kit, że łamiemy szyfry NASA, albo coś, hehe A o tym nie pomyslalem! Pelny wypas, na bogato!... Ale co jesli ktos faktycznie liczy jakies rozproszone? ... nie wiem co teraz wybrac - lame czy BOINCa Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2006 exbros - zawsze możesz optymalizowac swoje zbiory mp3 przy pomocy lame a jeśli idzie o BOINC'A to kiedyś brałem udział w tym projekcie przez 2 miesiące, ale się wycofałem, po tym jak przyszedł spory rachunek za prąd niby to tylko sam procesor chodzi, ale za to non-stop 100% praktycznie... (rozliczamy się z elektrownią co 2 miesiące, więc troche natrzepał kaski) Korzystanie z lame "na surowo" jest bardzo uciążliwe. Nie mowiac juz nawet o tym jak ladnie mozna wymiatac lame w skrypcie/petli konwertujac zbiorowo co popadnie jak znajdę chwilkę to skrobnę skrypciora do obsługi lame'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi