freezer Napisano Wrzesień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2006 no właśnie tak jak w temacie.. czy ktoś wie jak się to nazywa i czy może jest w repo fedory ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2006 for i in *; do convert -geometry xxx $i zmieniony_$i; done Z konsoli, gdzie xxx to wartość w pixelach. Można sobie rozbudować według potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2006 convert, jak i kilka innych programów do manipulowania obrazkami wchodzi w skład pakietu ImageMagick z repo extras yum install ImageMagick Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Wrzesień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2006 No nieeeeee... Ale numer! Niedawno tez mialem taki problem (konwertowanie fotek z komórki) i sam sobie napisalem aplikacyjke. W Javie, jesli to komus nie przeszkadza. Nazwa robocza ImageConverter. Z góry ostrzegam, ze to nawet nie jest BETA tylko DEVEL. Funkcjonalnosc: + zmiana nazwy (w zasadzie dopisanie czegos do nazwy, np. "_small"); + zmiana rozmiaru; + zmiana jakosci; (powyzsze trzy dobre do tworzenia thumbnailsów); + generowanie prostego html (domyslnie wpisane w tabelke). Braki: - niemoznosc zapisania schematów htmli; - dos prosta funkcjonalnosc. Na razie programik jest na poziomie developingu. Chwilowo nie mam czasu (magisterka), jednak potem bede dorabiac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freezer Napisano Wrzesień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2006 dzięki za porade właśnie czegoś takiego jak ImageMagic szukałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freezer Napisano Wrzesień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2006 itak posłużyłem się wtyczką do nautilusa "resize images"... jest dużo łatwiejsza w użyciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi