Other Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 WItam. Nie wiem dlaczego, ale mój xorg.conf dziwnie się chudy zrobił ... nie wgrywałem żadnych sterowników, nie mam żadnego xorg.conf.backup ani nic podobnego. Jest jakiś sposób na wygenerowanie xorg.conf, albo w jakiś sposó” go odtworzyć łatwo ? A oto mój mały /etc/X11/xorg.conf ;/ # Xorg configuration created by pyxf86config Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "radeon" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 WItam. Nie wiem dlaczego, ale mój xorg.conf dziwnie się chudy zrobił ...Xorg 7.1, dostarczany z FC6, ma taką "cienką" konfigurację. Ale wszystkie wpisy z poprzedniej wersji też działają (w większości ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Listopad 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2006 "Cieńka konfiguracja" ... ale przecież musi to wszystko być gdzieś zapisane ... gdzie ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2006 gdzie ? ;] :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olesku Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 Nigdzie Trzymając się tematu nowinek technologicznych w Fedorze, z pewnością sporo osób może zdziwić nieobecność jednego z najpopularniejszych plików konfiguracyjnych Linuksa, /etc/X11/xorg.conf. To nie przypadek, bo od wersji 1.5 serwera X.org jest on opcjonalnym składnikiem. W razie jego braku cała konfiguracja ekranu dokonywana jest automatycznie, zgodnie z wartościami otrzymanymi z autodetekcji sprzętu. http://www.nextmag.pl/index.php/artykul/ai...ucje/page_num/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2009 olesku - wlasnie zostales nominowany do nagrody archeolog roku forum fedora.pl! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Kwiecień 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2009 U mnie ma plusa bo przynajmniej teraz wiem o co z tym xorgiem chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2009 Też mi się chyba kiedyś zdarzyło odpowiedzieć w temacie z dwuletnią przerwą. Ale to był chyba mój temat :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hUBI Napisano Czerwiec 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2009 olesku - wlasnie zostales nominowany do nagrody archeolog roku forum fedora.pl! Ja tu w ogole zagladam ze srednia 24 miesiace, tez poprosze jakas nagrode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi