lysyr Napisano Czerwiec 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2007 ja wlasnie dopieszczam swoja siodemke koncowka, ale na pierwszy rzut oka chodzi stabilnie, szybko... bez problemowo sie zainstalowala oczywiscie x64... zapowiada sie konkret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Czerwiec 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2007 Z tego co wiem, do F7 zostały dołączone otwarte stery 3d do nvidii - prawda/fałsz, i jeśli prawda to jak się sprawują? Czy anakonda instaluje jądro i586(powinni wywalić!) zamiast i686? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Czerwiec 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2007 Sterów do Nvidii jakoś nie zauważyłem, ale za to jest ntfs-3g. Poza tym rzeczywiście szybciej się Fedorka 7 uruchamia, no i yum chodzi zdecydowanie lepiej. Zmiana silnika bazy na sqlite to było to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Czerwiec 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2007 Z tego co wiem, do F7 zostały dołączone otwarte stery 3d do nvidii - prawda/fałsz, i jeśli prawda to jak się sprawują? Czy anakonda instaluje jądro i586(powinni wywalić!) zamiast i686? Anakonda już nie robi tego błędu. Instaluje i686 Co do otwartych sterowników nouveau to są, ale nie aktywują się same. Trzeba je ręcznie aktywować. Oto dowód, że są: [root@localhost ~]# rpm -qa|grep nouveau xorg-x11-drv-nouveau-2.0.2-2.fc7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menth0l Napisano Czerwiec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2007 Czy te sterowniki są w jakiś sposób wydajniejsze od binarnych? W jaki sposób można je zaktywować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2007 Czy te sterowniki sa w jakis sposób wydajniejsze od binarnych? W jaki sposób mozna je zaktywowac? Zapewne edytujac xorg.conf A tak przy okazji, pozbycie sie modemów TPSA bardzo ulatwia zycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Czerwiec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2007 to trzeba przyznać szybciutko działa ktoś juz instalował sterowniki do ATI?? bo mi coś nie styka niestety... I nie postyka najnowszy sterownik ATI nie działa z XORG 1.3 trzeba czekać i jechać na open sourcowym driverze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2007 I nie postyka najnowszy sterownik ATI nie działa z XORG 1.3 trzeba czekać i jechać na open sourcowym driverze. ktory mi w zupelnosci wystarcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Czerwiec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2007 A teraz trochę z innej beczki. Mówiono, żę w F7 będzie dostępne szybkie przełączanie użytkowników. W gnomie jakoś nie doszukałem się tej opcji jest ona tylko dla KDE ? Jeśli tak to szkoda ... bo bez przełączania użytkowników nie ma sensu robić kont dla wszystkich userów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Czerwiec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2007 EEE, razor. W gnomie jak masz górną belkę to po prawej stronie, obok tacki systemowej jak swój nick lub imię i nazwisko. Jak na to klikniesz to możesz wybrać użytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Czerwiec 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2007 a ja zaspałem, w ogóle wypadłem z gry, ale obiecuję, że się poprawie dopiero zaczynam ściągać bitTorrentem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trocha6 Napisano Czerwiec 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2007 ktory mi w zupelnosci wystarcza Możesz napisać jak je zainstalowałeś, bo wszystko co znalazłem nie działa. albo przynjmniej napisz czego dokładnie mam szukać. EEE, razor. W gnomie jak masz górną belkę to po prawej stronie, obok tacki systemowej jak swój nick lub imię i nazwisko. Jak na to klikniesz to możesz wybrać użytkownika. Ja tego nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kavuka Napisano Czerwiec 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2007 Mój Radeon 9550 poszedł na takich ustawieniach w xorg.conf. Nic nie instalowałem, tylko wklepełem ponższy kod. Beryl działa od razu, żadnych przycinek itp. Można nawet pograć w gry. # Xorg configuration created by system-config-display Section "ServerLayout" Identifier "single head configuration" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "radeon" Option "RenderAccel" "true" #ati Option "backingstore" "true" #ati Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true" # ati EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection EndSection Section "Module" # This loads the DBE extension module. Load "dbe" # Double buffer extension SubSection "extmod" Option "omit xfree86-dga" # don't initialise the DGA extension EndSubSection # This loads the font modules # Load "type1" Load "freetype" # Load "xtt" # Load "vbe" # This loads the GLX module Load "glx" # This loads the DRI module Load "dri" EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Enable" Option "RENDER" "Enable" EndSection Section "DRI" Mode 0666 EndSection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Czerwiec 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2007 CYTAT(adios @ 4 Jun 2007, 20:07 ) * EEE, razor. W gnomie jak masz górną belkę to po prawej stronie, obok tacki systemowej jak swój nick lub imię i nazwisko. Jak na to klikniesz to możesz wybrać użytkownika. Ja tego nie mam Ja też nie miałem Kliknij prawym na panel i dodaj menu przełączania użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
**Marcin Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 a jestem zawiedziony, tak jak zaczęły się problemy z FC5 z instalacją na laptopie, tak jest to wciąż kontynuowane w kolejnych wersjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi